BV Leiderdorp maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen het op de voorlaatste plaats staande Wildcats, door een vroege en vooral ruime voorsprong weer prijs te geven. Uiteindelijk schoten de Leiderdorpers net even wat scherper: 83-73. Coach Joris Zandbergen: ,,We waren niet echt in vorm, vooral verdedigend was het verre van briljant. Veel speelsters zagen er snel moe uit en er gingen ook een hoop vrije worpen mis. Ons goede aanvalsspel heeft uiteindelijk nog gezorgd voor de winst.”

Leiderdorp liep, na een 9-9 tussenstand, snel uit naar een 28-11 voorsprong. In plaats van Wildcats verder op achterstand te zetten, stond die ploeg bij rust plotseling weer dicht in de buurt: 35-28. Via 35-33 nam de Nijmeegse tegenstander, die liet zien over goede afstandsschutters te beschikken, zelfs brutaal de leiding, 52-56. Leiderdorp raakte echter niet in paniek en kwam via ondermeer vijf belangrijke punten op rij van Renske van der Voort op het juiste moment weer op het rechte spoor.

Bij Wildcats, duidelijk minder gewend om spannende wedstrijden te spelen, sloeg de schrik er wel in, waarvan Leiderdorp in de slotfase nog kon profiteren.

Scores Leiderdorp: Van der Voort 22, Wilhite 21, Stijger 15.