Afgelopen weekend speelden de meiden tegen PSV. Een talentvol team dat afgelopen seizoen ook meedeed voor de hoofdprijs. Tot verrassing van de Leiderdorpse speelsters zelf stonden ze na het eerste kwart voor met 22-11. De press die PSV voorschotelde werd keer op keer goed uitgespeeld waardoor open kansen werden gecreeerd en benut. In het tweede kwart werd de voorsprong vastgehouden maar kwam PSV toch terug in de wedstrijd doordat Leiderdorp niet doordrukte. De oorzaak was het slordige spel met gemiste lay-ups en slechte organisatie in de opbouw. Typerend voorbeeld was dat iedereen bij Leiderdorp het normaal vond dat het opbrengen van de bal door de center werd overgenomen waardoor natuurlijk van een normale aanvalsopzet geen sprake meer was. PSV bleef ondertussen gewoon doorballen en liep uit naar een 10 punten voorsprong. In de laatste 2 minuten zette Leiderdorp weer haar basisteam in om de winst te forceren maar dat was niet meer toereikend voor een overwinning. Eindstand, na correctie 73-78. Een wedstrijd die niet verloren had hoeven te worden. Typerend was de bijna provocerende vreugdedans van de PSV speelsters na de wedstrijd waarmee ze eigenlijk aangaven hoe zeer ze tegen deze wedstrijd hadden opgekeken. Als de Leiderdorpse meiden zelf beseffen dat ze van dit soort tegenstanders kunnen winnen gaan we nog mooie wedstrijden zien in de Bloemerd.