De altijd lastige uitwedstrijd in Groningen winnen is een start die iedereen zich wenst . Bekend was dat de Groningers over veel lengte beschikken waar wij onze snelheid tegenover moesten zetten. We startten sterk en krijgen kans om 6/7 breaks achter elkaar te lopen.
Fel verdedigen en een fast-break creeren is 1ding maar dan moet de bal natuurlijk ook nog door het netje en dat was iets wat niet echt lukte in het eerste kwart en resulteerde in een 17 – 12 achterstand na 10 min. Het begin van het 2de kwart is voor Groningen, maar we herstelden ons goed, voerden het tempo weer op en gingen rusten met 32-34. Het begin van het derde kwart is gelijk aan het eerste met het verschil dat we nu wel de bal erin prikken en een tienpuntsvoorsprong is een feit. Het was in deze periode dat de mooiste break van de wedstrijd werd gelopen. Groningen scoorde, bal naar Anne, directe pass naar Corine die razendsnel doorpasst naar Anouk B. die de bal er in legt voordat de Groningse meiden zich hadden omgedraaid.
De Groningers knokken zich terug en het derde kwart eindigt in 51 – 51. Het vierde kwart is een flipperkast qua scores en met een minuut te gaan is het 62 – 63. Corine Manuputty verzilvert 9 sec. voor tijd 1 van 2 vrije worpen en Groningen benut het laatste balbezit niet. Juichende spelers en coaches springen elkaar direct na het eindsignaal in de armen. Een overwinning die goed is voor het zelfvertrouwen.

BVL: Anouk Breel 15, Anne Wytzes 14 ( 11rebs, 7 ass ), Corine Manuputty 13 ( 8 rebs ), Kee Brinks 9, Kirsten van Haver 6, Anouk Gorter 5 en Andrea Fung 2.