Het eerste kwart scoren beide teams er lustig op los. Lonneke Bransz maakt voor Leiderdorp overtuigend haar rentree, Theresa LeCuyer is trefzeker van afstand, vooral bij de driepuntslijn. Maar ook Perik, dat een zestiendaagse trip door de USA op het programma heeft staan, vindt de scores met groot gemak. Bij rust prijken dan ook behoorlijke cijfers op het scorebord. De marge die de ploeg van Joris Zandbergen meeneemt naar de tweede helft blijkt van groot belang. De formatie van Sybe Melis krijgt de achterstand nooit meer weggepoetst, vooral omdat Perik Jumpers in de aanval niet over de vereiste automatismen beschikt. Zandbergen heeft bij zijn team die organisatie beter op de rails staan. Met drie nederlagen op rij is voor Perik heel wat werk te verrichten op de Texas-trip, Leiderdorp nestelt zich met Lely, ProBuild en Cape Holland knap op een gedeelde tweede plaats.