Met een vrijwel fitte selectie (dat was de vorige wedstrijden wel anders) konden de bolwerk aspiranten aantreden tegen Omniworld Basketball in Sporthal Waterwijk. Hier speelt het eredivisieteam van Omniworld zijn wedstrijden en zijn alle technische snufjes rondom het basketballveld aanwezig.
Het team begon scherp met een goede verdediging en een doelgerichte aanval, wat tot een voorsprong ( 14-22 na de 1e periode) en foutenlast voor de tegenstander leidde. De 2e periode was in en om het veld erg rommelig. 24 seconden klokken, scoreborden vielen om de beurt uit en op een gegeven moment ging de zoemer 2 minuten lang. Denk hier nog 2 onervaren scheidsrechters en een portie pech bij en de kleine voorsprong bij rust ( 29-31) is verklaard. Door goed te blijven verdedigen en aanvallend veelvuldig de ring op te zoeken werd de voorsprong weer groter, maar slaagden de jongens er niet in Omniworld helemaal af te schudden. De eerste 5 minuten van het 4e kwart lukte het Leiderdorp echter niet om te scoren en zat werkelijk alles mee voor de thuisploeg. Waar eerst een 8 punten voorsprong op het (nog werkende) bord stond, keek BVL nu tegen een achterstand van 3 punten aan. Dit met nog 2 minuten te gaan. Het werd tijd om er nog een schepje bovenop te doen, de randzaken te vergeten en gewoon te gaan basketballen. Puntje voor puntje werd de achterstand ingelopen, door het koppie erbij te houden in de aanval en de vrije worpen er in te gooien. Leiderdorp stond duidelijk sterker in zijn schoenen in de slotfase. Uiteindelijk was het Sven Visser die na een mooie aanval vrij onder het bord de winnende punten maakte. De resterende seconden waren niet meer genoeg voor Omniworld om nog te scoren. Met een meer dan terechte 61-60 overwinning in de tas, kon de thuisreis aangevangen worden.