Zaterdag 19 oktober 2019 speelde het M22-team uit tegen Green Eagles (Maassluis). Het team was niet op oorlogssterkte (niet iedereen 100% fit en/of aanwezig), maar de sfeer was goed: “als we goed spelen hebben we best wel een kans op de overwinning!” Onder aanvoering van coach Bas ging het team de sportieve strijd aan met de koploper. Het werd een mooie wedstrijd waarin de teams elkaar goed in evenwicht hielden. De scores vielen aan beide kanten, waarbij in de eerste helft Stan de grote aanjager was. Niels, Thijs Max M, Max vT, Luis  en Wessel pakten ook zo hun puntjes mee. Zelfs Kasper wist zijn eerste scores te maken. Er zat veel snelheid in de wedstrijd en onder de basket vonden vele duels plaats. De teams gingen rusten met een gelijke stand: 32 – 32. Hoewel de tegenstanders soms makkelijk scoorde bleven the Wolves in hun spoor.

Q3 gaf een zelfde beeld als de eerste helft, veel energie, duels in the bucket en leuke scores. Er vielen zelfs verschillende 3-tjes: Stan, Wessel en Max M.  Het lukte zelfs om op enig moment op voorsprong te komen. Helaas bleek dit van korte duur en werd dit kwart afgesloten met een tussenstand van 54-52. Het kwam dus aan op Q4. In de eerste 5 minuten van dit kwart verloor het M22-team de greep op de wedstrijd (vermoeidheid en toch de opspelende lichamelijke ongemakken) en kwam met 14 punten achter. Ondanks deze achterstand werd niet het hoofd gebogen Thijs en Stan bleven de basket zoeken en wisten de achterstand deels weg te werken. Er werd gestreden tot de laatste seconden, maar de achterstand bleek toch te groot: eindstand: 67-58. Het team kan terugkijken op een mooie wedstrijd. Ondanks dat er niet werd gewonnen waren de spelers en de coach positief: “we hebben goed gespeeld en een volgende keer … pakken we de overwinning!”

PS: de spelers keken na de wedstrijd natuurlijk snel op de NBB-app voor hun persoonlijke scores. Wat schetst hun verbazing… eindstand 0-0. Kennelijk is er iets misgegaan met het vastleggen van de wedstrijd(-gegevens) en zagen de spelers hun kans: “we spelen de wedstrijd wel opnieuw en dan winnen we!”