Bij wedstrijden zijn alle leden verplicht in het officiële basketballtenue van BV Leiderdorp te spelen. Het tenue is rood van kleur. Indien er bij een uitwedstrijd een andere kleur nodig is, omdat de tegenstander ook in rood speelt, dan kan daartoe een reservetenue (blauw of wit) worden gebruikt. Mocht het nodig zijn om het reserve tenue te moeten gebruiken spreek dan één van de bestuursleden aan. Deze reserve tenues dienen na afloop van de wedstrijd gewassen te worden geretourneerd.

Tot en met de U12 kan een BVL tenue worden aangeschaft bij het bestuur voor EUR 45.
Vanaf de U14 zorgt de vereniging voor de kleding, deze hoeven de leden dus niet zelf te kopen en te betalen. Voor het gebruik van deze kleding betalen de leden een gebruikersvergoeding van EUR 15 per seizoen. Dit geld wordt gebruikt voor vervanging van de tenues na 3 jaar, de tenues blijven eigendom van de vereniging.

Alle teams vanaf U14 krijgen een complete set kleding in een teamtas. Een set bestaat uit tien shirts en tien broeken met de nummers 4 tot en met 13. Indien een team uit meer dan 10 spelers bestaat zal de teamtas worden aangevuld.

Elk team levert één persoon (teamouder-aanvoerder-coach), die de teamtas in ontvangst neemt en ervoor zorgt dat elke wedstrijd de kleding wordt ingenomen, geteld en gewassen, volgens de onderstaande voorschriften. Het wassen kan uiteraard bij toerbeurt plaatsvinden. De teamouder/teammanager en anders de aanvoerder of coach is verantwoordelijk voor het regelen daarvan.

Degene die de tas in ontvangst neemt is er verantwoordelijk voor dat alles aan het einde van het seizoen wordt ingeleverd bij het bestuur.
Het is niet toegestaan met andere kleding te spelen zonder uitdrukkelijke toestemming van het bestuur.

Wasvoorschrift
– Eerste keer koud wassen.
– Daarna op 30 graden maximaal.
– Kleding met nummers en logo: binnenstebuiten wassen. Blijft het mooi.
– Kleding mag NIET in de droger. Gewoon lekker ophangen.
– Strijken van de kleding mag ook niet.

Inloopkleding
Het dragen van uniforme inloopkleding (evt. met bedrijfsnamen) is toegestaan.

De inloopkleding is van het merk SlamDunkz in de kleur zwart en te verkrijgen bij Basketball Totaal (voor de uniformiteit van de club). Inloopkleding mag niet als tenue worden gedragen tijdens een wedstrijd.

Het is niet toegestaan andere uniforme inloopkleding te dragen zonder uitdrukkelijke toestemming van het bestuur.