Na een toch wel onverwacht verlies tegen Bouncers, speelde het team afgelopen zaterdag tegen MSV uit Noordwijk. Het was een thuiswedstrijd. Zou dat verschil maken?
Het team bestond uit Jelle, Wessel, Maarten, Mike, Simon, Derk, Joël en Stan. Ze werden begeleid door Ronald. Was er geleerd van de wedstrijd tegen Bouncers?

In Q1 was het voor beide team zoeken en elkaar aftasten (soms zelfs letterlijk!) Veel passes kwamen net niet aan, te romnmelig, te gehaast. Ondanks dat er over en weer kansen waren en verschillende vrije worpen werden toegekend … leverde dat weinig scores op.Onder de basket wisten Maarten en Jelle wel veel ballen te pakken, maar nog beperkt rendement. Na 10 minuten stond de stand op 9 – 3!

Zou het dan in het Q2 gebeuren? De start was voor MSV, ze wisten de voorsprong nagenoeg weg te werken. Op dat moment wisten Wessel en Stan snel 10 punten te realiseren en was de voorsprong weer zichtbaar en ook merkbaar in het veld. Het spel van BVL werd rustiger en het samenspel verliep beter. Joël en Jelle wisten mede door hun lengte diverse (verdedigende en aanvallende) rebounds te pakken en te scoren. Er werd gerust met een stand van 32-15.

Hoe zou het team in het Q3 starten? Zoals ze gestopt waren in Q2 of …? Al snel was duidelijk dat ze doorgingen met het zelfde spel. Maar ook MSV wist zich te herpakken en regelmastig te scoren. Het werd bij vlagen een “strijd”. Mike maakte snel enkele scores achter elkaar. Het opbouwen van het spel door Simon en Wessel verliep steeds beter. De snelheid van Stan en Derk kon ook enkele malen goed worden benut. Deze periode werd afgesloten met een tussenstand van 46-33.

De Q4 was duidelijk voor BVL. Door een blessure van een speler van MSV (zelfs naar ziekenhuis) was bij de tegenstander het team iets minder in balans en ging het tempo van de wedstrijd zijn tol eisen. BVL bleef speelde hun eigen spel en wisten in de bucket vele ballen te veroveren. Ondanks dat het benutten van vrije worpen nog wel een dingetje is, werd de voorsprong uitgebouwd. Zeker ook door het verdedigen en het pakken van rebounds door Maarten. Kortom de wedstrijd werd afgesloten met een stand van 63-43. Een mooie winst. Toch zit er nog wel wat huiswerk c.q. trainingswerk in deze wedstrijd. Leren door het doen en iedere wedstrijd verbeteren!!!

Scores: Jelle 12 pt, Wessel 10 pt, Maarten 5 pt, Mike 7 pt, Simon 8 pt, Derk 6 pt, Joël 7 pt en Stan 8 pt