De jongens van de J18 trapten op vrijdag 16 september het seizoen af. Ze speelden uit tegen Bouncers in Waddinxveen. Het team bestond uit een mix van de J18 en vaste bankspelers uit de J16: Jelle, Maarten, Wessel, Stan, Joël, Max, Simon, Derk en Mike. De begeleiding van deze gasten was/is in handen van Ronald.

Het is vooraf niet helder wat te verwachten viel. Zouden de Bouncers ervaren spelers hebben of ook jongere spelers? Niet bekend. Dus … zoals Ronald dat verwoordde: “We gaan uit van ons eigen spel. We zien wel wat het wordt.” De start verliep redelijk soepel. Zichtbaar was dat het automatische nog niet in het spel zat, maar de jongens wisten elkaar redelijk goed te vinden. De basket werd niet altijd gevonden, maar het stemde hoopvol en het 1e kwart werd afgesloten met een stand van 14-20.

In het tweede kwart werd het tegenspel van de Bouncers wat scherper. De opbouw van Simon en Wessel koste meer tijd. Regelmatig was het zoeken naar de opening of de rustige afronding. De snelheid van Derk, Joël en Stan of de lengte van Jelle en Maarten waren niet doorslaggevend. Wel was er een licht overwicht, maar de Bouncers lieten zich niet wegspelen. Er werd met een stand van 24-33 gerust.

Na de rust en wijze tips van coach Ronald werd begonnen aan het 3e kwart. Doorgaan op dezelfde voet leek het handigste en kans op succes, echter dat liep anders. Het tegenspel werd scherper, de aanvallen van de Bouncers verliepen effectiever en de voorsprong slinkte en slinkte! In een ongelukkige botsing raakte Wessel geblesseerd en moest noodgedwongen uitvallen. Ondanks alle inzet van onder andee Max en Mike en interventies van Ronald lukte het niet om de voorsprong te handhaven. Het 3e kwart werd afgesloten met een kleine achterstand: 46-43.

In de 4e kwart werd van beide kanten gestreden om de overwinningen. Voor beide teams was verliezen geen optie. De spanning was voelbaar in het veld en op de tribune. Misschien ook wel een beetje bij de scheidsrechters. Het golfde op en neer. BVL leek weer wat greep op de wedstrijd te krijgen. Het was regelmatig stuivertje wisselen: wie staat er voor? Bij aanvang laatste minuut stond BVL 2 punten achter. Mike maakte een mooie score. Gelijk!!! Nog gaan even te gaan en dan mogelijk verlengen….. helaas de Bouncers kregen snel 2 keer achter elkaar 2 vrije worpen en ze verzilverden er hier 2 van. Nog één goede aanval voor BVL en dan verlengen. Helaas de tijd was te snel voorbij. De wedstrijd werd nipt verloren met 60-58. Dat belooft wat voor de thuiswedstrijd!!!

[b]Scores: Jelle(13), Wessel(6), Derk (11), Mike (7), Joël (8), Simon(5), Stan (6), Max (2) [/b]