Afgelopen zaterdag, 20 febr., reisde het team van Carl richting Gouda om te spelen tegen Bouncers J16-1. Kijkend naar de tussenstand in de poule zou dit geen probleem moeten zijn: Bouncers op gedeelde laatste plaats en BVL op de eerste. Maar zo’n beeld kan ook leiden tot onderschatting!

De starting five, Soufyan, Wessel, Gideon, Sam en Luke, moesten even in hun ritme komen. Het duurde even voordat “het” draaide. Mede door de goed, maar zeer streng fluitende scheidsrechters. Langzaam werd het verschil zichtbaar, maar verslappen was geen optie! Bij Bouncers speelden een aantal goede basketballers en ze pakten regelmatig hun kansen. Met soms snelle breaks of soms met het slim rondspelen van de bal lukte het toch om een mooie voorsprong op te bouwen. Het eerste kwart werd afgesloten met de stand 9 – 29.

In de tweede kwart leek BVL het onderspit te delven en overlopen te worden door de Bouncers. Het liep niet lekker. Ook konden Fabian, Jop en Maarten dit niet direct tegen gaan. Er moest keihard gewerkt worden en coach Carl had de time outs hard nodig om het team goed neer te zetten en te blijven spelen. Irritatie dreigde de overhand te krijgen. Gelukkig bleef BVL wel ballen en wisten met name Gideon, Wessel en Job met mooie steals en scores de Bouncers tegenspel te blijven bieden. De foutenlast kwam bij beide teams langzaam maar zeker in zicht. Toch wist de tegenstander in dit kwart meer te scoren: zij scoorden 26 punten en BVL maar 22. Lang niet alle vrije worpen (aan beide zijden) werden benut. Dus gingen de teams rusten met een stand van 35-51.

In de rust hadden kennelijk de beide coaches duidelijk gesproken met hun teams. Er vielen minder scores: meer geconcentreerd verdedigen en soms toch slordig in de afronding. Maarten pakte gelukkig veel verdedigende rebounds en Job bleef maar door gaan met steals. Door het blijven rondspelen van de bal kwamen alle BVL-ers s tot scoren. De tegenstander kreeg het steeds lastiger, mogelijk conditie maar ook twee spelers met 4 P’s maakten dat BVL wat meer ruimte kreeg. Deze kwart was de score beperkt: 9 – 19. BVL was dus nu uitgelopen naar 44-70.

In het laatste kwart was het gedaan met de tegenstand van de Bouncers. Ondanks dat er door BVL soms slordig werd afgerond en niet altijd een score volgde, liep BVL steeds verder uit. De verdediging stond steeds beter (slechts 3 punten tegen in dit kwart!) en de aanvallen liepen sneller en soms door prachtig samenspel een verdiende score. BVL bleef scherp tot het laatste signaal. Het streven streven van de spelers om een score boven de 100 te behalen werd gerealiseerd. De eindstand was 47 – 102.

Door deze overwinning blijft het J16-1-team ongeslagen en staat op de eerste plaats in hun poule. De spelers kijken al uit naar de wedstrijd met de meest gevaarlijke tegenstander (LOKO). Want … kampioen willen worden is iets anders dan kampioen worden!!! Uitdaging voor de komende trainingen en wedstrijden!