Afgelopen vrijdag moest BVL op bezoek bij DAS in Delft. Geen gemakkelijke opgave, de Delftenezen voeren zonder puntverlies de ranglijst aan in deze poule, maar BVL speelde de laatste weken sterk en dus mocht er hoop gekoesterd worden dat we DAS nu toch aardig tegengas konden geven. Helaas BVL leed een kansloze 51 – 37 verlies en moet kampioen aspiraties voorlopig in de koelkast zetten.

Met 10 man, zonder Wessel en Mathijs, maar wel weer met Davy, Edris en Abdul trokken we richting Delft. BVL had in het begin van de wedstrijd mogelijkheden om een voorsprong te nemen ; DAS speelde erg nerveus en de eerste score in de wedstrijd kon pas in de 3e minuut genoteerd worden. Dan hoop je – als coach – dat jouw team zijn kansen ruikt, maar het tegengestelde gebeurde: BVL toonde nog meer nervositeit en het lukte dan ook vaak niet om een behoorlijke aanval op te zetten en deze in een score om te zetten, de feiten logen er niet om, bij rust stond het 26-9 !

BVL speelde ver onder zijn kunnen en het was de vraag of BVL niet overlopen zou worden in de 3e periode. Gelukkig wist BVL in de 3e periode knap terug te komen en het leek er zelfs op dat BVL in de bekende “flow” geraakte, maar wat de afgelopen weken met het wisselen van spelers lukte: “druk erophouden” lukt dit keer niet en DAS wist de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en gaf de voorsprong niet meer uit handen: DAS won met 51 – 37 en BVL was een illussie armer.

Het is duidelijk dat DAS de sterkste in de competitie is en TOCH … van deze tegenstander was te winnen, maar dan moeten wij er wel staan op de momenten dat het moet gebeuren en dan moeten wij ook durven het initatief te nemen, alleen DAN krijgen we een kans om van een ploeg als DAS te winnen ….

[b]Scores: Jeroen (13), Maarten (8), Luc (6), Edris (4), Burhan en Abdul (2)[/b]