Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Zoebas op het programma. Geen gemakkelijke tegenstander; de eerste uitwedstrijd werd vorig keer ruim verloren, dus dit was wel een uitdaging ! We reisden dan ook met 11 man af, 1 man extra omdat Burhan net hersteld was van een enkelblessure.

De eerste periode speelde BVL sterk, de startersvijf Jelle, Jeroen, Burhan, Mathijs en Luc verdedigde fel en dit leverde ons vaak balbezit op, maar dat leidde in de aanval niet altijd tot een score, jammer, want daardoor kon de eerste klap door BVL niet uitgedeeld worden en moesten we zelfs genoegen nemen met een 12-9 achterstand.

Toch bleef BVL rustig en geconcentreerd spelen, het was alsof BVL erop vertrouwde dat het wel goed kwam. Het spel van Maarten, Karim, Dirk, Edris, Vincent en Wessel is groeiende , de durf, het zelfvertrouwen, het teamgevoel, het begint steeds beter door te komen, het team – mede dankzij de U16 spelers – begint steeds meer in balans te komen en daardoor kunnen we druk op de tegenstander blijven uitoefenen. Het enige wat in die periode niet erg lukte was het schot, wellicht waren daar de harde ringen debet aan en hierdoor eindigde deze periode in 13 – 13 wat resulteerde in een ruststand van 25 – 22, nog steeds in het voordeel van Zoebas.

In de vorige wedstrijd sloeg Zoebas in de 3e periode toe, we moesten dus dit keer goed op onze hoede zijn; helaas moest dat wel zonder Burhan, die tot dan een hele goede wedstrijd speelde maar de wedstrijd toch moest staken vanwege de weer opkomende enkelblessure. Zoebas kreeg een feller verdedigend BVL tegenover zich en zelfs hun FC-press werd eenvoudig gebroken, BVL kreeg steeds beter vat op zijn tegenstander en vooral Vincent, Mathijs en Luc lieten in die periode belangrijke acties zien die ervoor zorgde dat BVL die helft met 16 – 18 won en dus steeds dichter naar Zoebas kroop: 41 – 40, iedereen ging op het puntje van zijn stoel zitten …..

En dan blijkt taktiek ook een handje te helpen, BVL schotelde in de 4e periode ook een press voor en Zoebas werd overdonderd en kwam al snel hierdoor met 45-41 achter en vluchtte in een time out, maar het kwaad voor Zoebas was al geschied; de mentale tik door BVL was uitgedeeld ! Nu moest Zoebas achter BVL aan en dat kon Zoebas niet meer opbrengen. BVL speelde als team sterk, spelers wisten elkaar blindelings te vinden en Zoebas moest in de laatste minuten hard aan de noodrem trekken (overigens prima gecalled door de scheidsrechters, die sowieso een prima wedstrijd floten en de sfeer van de wedstrijd prima aanvoelden), maar dat deed BVL uiteindelijk niets; zij wonnen de wedstrijd met 51 – 57 en dus waren er weer 2 punten binnen !

Dit zijn de wedstrijden waarvoor we het doen mannen, goed teamspel, hard werken, gebruik maken van verschillende taktieken, sterk verdedigen en met zijn allen – als team – tot mooie prestaties komen; bedankt Jelle, Jeroen, Burhan, Mathijs, Luc, Maarten, Karim, Dirk, Edris, Vincent en Wessel !

Volgende week zaterdag staat de derby tegen BS Leiden op het wedstrijdschema, ongetwijfeld weer een topper, kunnen we de ingezette lijn omhoog doortrekken ???

[b]Scores: Vincent (13), Luc (12), Mathijs (11), Jeroen (10), Wessel (5), Karim (4) en Burhan (2)[/b]