De U18-1 eindigde het eerste deel van de competitie met een stijgende vorm in hun spel. Gedrevenheid, concentratie, motivatie, spelvreugde en heel veel positieve energie leek weer terug te zijn, dus… dat is dan toch een kwestie om zoiets simpel vast te houden en door te pakken in 2014 ?

Helaas, dat geldt dit seizoen niet voor deze U18. Werd de U18 geheel onnodig eruit gekegeld in het Regiobekertoernooi; ook de eerste uitwedstrijd van het 2e deel van het seizoen liet, vooral in de 1e 2 periodes, een – nu al – uitgeblust U18 zien, dat MOEST basketballen maar eigenlijk niet wilde. Ondanks een opleving in vooral de 4e periode kon er niet worden voorkomen dat de punten – terecht- in Waddinxveen bleven: 59 – 49.

Waddinxveen Flyers is een team dat grotendeels bestaat uit 2e jaars U18 spelers en zelfs wat U20-spelers waardoor het dus speelt voor “spek en bonen” (VR). 3 U18 spelers (Wessel, Matthijs en Davy) konden niet meespelen en noodgedwongen moesten we dus een beroep doen op de “jonkies” binnen de vereniging: Edris, Dirk en Abdul.

Als de U18 dan ook nog allerbelabberst uit de startblokken schiet en je de eerste helft zelf maar 15 punten scoort (en ook nog eens uiteindelijk 14 vrije worpen mist !!), dan gaat het heel moeilijk worden om de juiste flow te vinden; het bleek al snel dat de basis van de uiteindelijke nederlaag in deze periodes werd gelegd, ook als was het verschil bij rust slechts 5 punten: 20-15.

Waren alle spelers dan niet gemotiveerd? Nee, dat zeker niet, het was de fantastische inzet van de U16 spelers die de U18 in de 2e helft in de wedstrijd terugbrachten, Edris en Dirk waren balvast en durfden vaak de 1 tegen 1 duels aan tegen hun 2 jaar oudere tegenstanders en Abdul, de BVL speler met “de Inspector Gadget uitschuifarmen” gaf Luc een lesje hoe je nu echt moest rebounden in zowel aanvallend als verdedigend opzicht en toen deze “jonkies” ook nog eens gingen scoren werden de andere U18 spelers eindelijk wakker en zorgden ze ervoor dat de achterstand na de 3e periode van 46 – 28 terugliep naar 52-47 in de 8e minuut van de 4e periode! Het kon nog en het werd nog zelfs spannend, maar de belangrijkste speler bij Waddinxveen toonde wel de nodige inzet en wist met een paar belangrijke scores de winst voor Waddinxveen Flyers binnen te halen: 59-49.

De U18 heeft (weer) een leermomentje, ik hoop dat ze gekeken hebben naar hun 1 tot 2 jaar jongere leeftijdgenoten, die lieten zien wel te willen basketballen en bereid waren wel al hun vrijdagavond energie in het spel te stoppen (bedankt Edris, Dirk en Abdul !), dat zijn randvoorwaarden om een goede prestatie neer te zetten: je kan talent en techniek hebben, maar het gaat nog altijd om de motivatie en inzet die uiteindelijk de overwinning bepaalt, knoop dat nu maar eens heel goed in jullie oren, U18 “mannen”….

[b]Scores: Vincent (14), Jeroen en Abdul (8), Edris (6), Dirk en Maarten (4), Burhan (3) en Luc en Karim (1)[/b]