Na de eenvoudige 94-31 overwinning op Jumpers van vorige week was het dit keer weer zo’n favoriete basketbalavond voor de U18-1: [b]ZONDAGAVOND 20:00 [/b] spelen in Delft tegen DAS, hoe verzinnen ze het! Met een compleet team speelde de U18-1 een goede eerste helft. Helaas konden we in de 2e helft dit goede spel niet volhouden en won DAS deze pot verdiend met 63-45 (eigenlijk 47).

Naast de 10 spelers konden we zelfs een scheidsrechter leveren, omdat bij de thuisploeg de 2e scheidsrechter niet kwam opdagen. Ton (Paulides – red.) vond het geen probleem om deze wedstrijd te fluiten en deed dat voortreffelijk, bedankt Ton! De U18-1 had er – ondanks die zondagavond – er flink veel zin in en gooide heel veel energie in de wedstrijd en er ontstond een hele leuke wedstrijd. Het spel golfde op en neer en het was dat BVL slordig omging met zijn kansen anders hadden we bij rust zeker voorgestaan, nu stond het na 11 – 7 in Q1 bij rust 21 – 18. Het accent lag vandaag op de verdediging en het mag deze keer echt gezegd worden: BVL verdiende een compliment voor hun inzet in de verdediging.

Het ging fout in de 3e periode. De startersvijf werd overrompeld door een zeer fel startend DAS, waardoor de achterstand te snel opliep en het kwaad was geschied. Een (te late) ingreep van de coach sorteerde niet het gewenste effect, pas in het 4e kwart konden we de score machine van DAS afstoppen, DAS wist daarom via 44-28 de wedstrijd te winnen met 63-45 (eigenlijk 47).

DAS was de terechte winnaar, je kunt zien dat het balans in hun team beter is, zij wisten op de juiste momenten door te drukken en dat mist BVL nog. Gezien de stijgende lijn in het spel van de afgelopen weken van de U18-1, zal dit een kwestie van tijd zijn en zal er een moment zijn dat wij ook in de zo overbekende flow komen, waardoor BVL ook dit soort wedstrijden gaat winnen, blijf volhouden U18-1, we zijn op de goede weg!

[i]Scores: Jeroen (15), Vincent (8), Luc (6), Burhan & Karim (5),Davy (4), Mathijs (2), Jelle & Wessel (1)[i]

[i]Scores BVL-Jumpers: Mathijs (22), Jeroen (17), Luc (14), Vincent (12), Burhan (9), Wessel (8), Davy (6), Jelle (4) en Karim (2)[/i]