[i]Er moest weer op zondagavond gespeeld worden en dat is niet de echte favoriete speeldag van de U18. Vandaag nam CobraNova de punten – verdiend – mee naar Wassenaar, zij lieten BVL zien over alle perioden “the American Spirit” te hebben en wonnen afgetekend met: 41 – 67.[/i]

Excuses voor het verlies leken er genoeg te zijn: Het ontbreken van vaste krachten Matthijs en Vincent (naar Madrid), de depressief makende voortdurende regen, een lekke sporthal, waardoor de U18 moest spelen op veld 3 en weer te laat beginnen. Maar waren dit acceptabele excuses? Eerlijk gezegd niet, vandaag liet de tegenstander zien een onverzettelijkheid te tonen, waar de U18, helaas – op een paar momenten na – geen raad mee wist. De American High School mannen van CobraNova speelden veel meer gedreven dan BVL en van het begin af aan keek BVL al tegen een achterstand.

We zitten (gelukkig) nog steeds in een leerproces en dus proberen we door iedereen speeltijd te geven, het samenspel onderling te verbeteren. Dit betekende wel dat we het – als team – op sommige momenten het niet konden bijbenen. De felheid van Cobra Nova zorgde ervoor dat we niet gecontroleerd konden spelen. Opmerkelijk is dat als we onder druk worden gezet we veel te veel balverlies leiden (zelfs de ervaren spelers !!) en dat is dus geen goede ontwikkeling.

Ook onder druk een aanval opzetten ging als de spreekwoordelijke: kip-zonder-kop en als ook nog eens de verdediging niet als team wordt gespeeld, dan zijn dit wellicht de oorzaken waarom Cobra Nova via: 14-17, 23-26, 33-49, uiteindelijk een eenvoudige 41-67 overwinning mee naar huis nam.

De U18 is weer een ervaring rijker en ik hoop dat ze geleerd hebben van de tegenstander. Alleen gedrevenheid, concentratie, felheid en als team spelen kunnen er weer voor zorgen dat de U18 wedstrijden wint. We hebben nu tot 4 november weer de tijd om naar zo’n team toe te werken.

Genoeg werk aan de “winkel” dus voor de coach, maar die gaat er zeker voor zorgen dat de ploeg tegen Zoebas uit een heel ander vaatje gaat tappen, want er zit genoeg kwaliteit in dit team, als we dan ook maar “echt” als team (willen) spelen.

[b]Scores: Luc (19),Davy en Jeroen (8), Karim (5) en Burhan (1)[/b]