[i]Ook dit keer moest de U18 weer op zondag spelen. Dit keer moest er aangetreden worden tegen een oude bekende: Lokomotief U18-2. Ondanks prima tegenstand van de U18, bleef de U18 de gehele wedstrijd tegen een achterstand aankijken, Lokomotief won met 51-38, het eerste puntverlies was een feit.[/i]

Het was volle bak bij BVL, 10 man sterk en dus konden er weer eens ouderwets “ijshockey” wissels toegepast worden, de coach past graag dit soort wissels toe, zodat de juiste samenstelling en dus balans in het team gevonden kan worden en iedereen zijn wedstrijdminuutjes kan pakken. Verrassend genoeg speelde de tegenstander in een zone; daar gaat je voorbereiding als coach, als je alles op mtm hebt ingezet! De U18 kwam moeilijk op gang, de rotatie tegen een zone moest nog op gang komen, maar gelukkig Loko liep niet weg dankzij prima verdedigingswerk: 13-7.

Een snelle transitie is vaak het antwoord op een zone, alleen zo’n snelle transitie moet wel goed uitgevoerd worden, passing is essentieel daarin en dat is nu net een onderdeel dat op dit moment niet goed wordt beheerst door de U18, het leidt tot teveel balverlies. Het team had daardoor als opdracht gekregen; gecontroleerd de aanval op te zetten. Het roteren tegen de zone verliep beter, maar het vizier van onze schutters stond vandaag niet op scherp, waardoor BVL er niet in slaagde om de achterstand in te lopen, de U18 ging de rust in met: 21-17.

Het bleef ook in de 3e periode spannend, de marge bleef max 6 punten, maar op de momenten dat BVL in score weer inliep wisten de Rijswijkers dit weer te pareren met een zelfde tegenscore, zodat de 3e periode eindigde in 35-29.

Wellicht dat we in de 4e periode de wedstrijd naar ons toe konden trekken? Helaas mislukte dat in de eerste minuten van de 4e periode, Loko wist een gat te slaan van 10 punten en kwam in de bekende “flow”, zelfs het inbrengen van de sterkste opstelling van BVL bracht geen ommekeer en Loko won dan ook de wedstrijd met: 51-38.

Het teamspel van de U18 gaat de goede kant op, de energie zit goed in het team. Aan de balans van het team moet nog gewerkt worden, maar dat was ook te verwachten. Qua inzet valt er zeker niet te klagen, nu hard werken aan passing, snelheid bij transitie en natuurlijk: aanvalspatronen. Er zat zeker meer in tegen Lokomotief, maar deze wedstrijd kwam even te vroeg.

[b]Scores: Maarten (10), Vincent (7), Karim (6), Mathijs en Luc (4),Burhan (3), Davy en Jeroen (2)[/b]