De laatste uitwedstrijd van het seizoen voor de U20 stond vandaag in het teken van een toeristisch uitstapje met trefwoorden als: MOLENS, KAAS en TOM-TOM ! De BVL Airforce van de U20 was gehalveerd voor deze wedstrijd: allereerst kwam Mark erachter dat er met een kaasschaaf meer geschaafd kon worden dan alleen KAAS, waardoor hij niet in staat was te spelen. Daarnaast had Pieter last van grote tenenKAAS en dat moest juist voor deze wedstrijd weggesneden worden, zodat ook hij niet kon meespelen. Gelukkig kon Pieter wel voor het team rijden, dat bij Leidschendam zijn TOM-TOM met de kaart van Tsjetsjenië hem in de steek liet was een minpuntje. Het team toog dus met 7 inzetbare spelers – verdeeld over 2 auto’s richting Nieuw Lekkerland en kreeg de tijd om een heerlijke dosis Unesco erfgoed bij Kinderdijk op te snuiven: Oja hier staan die MOLENS !! De eerste auto kwam ruimschoots op tijd aan bij sporthal de Klipper, helaas gold dat niet voor de auto van Pieter; het 2e deel van het team kwam net aan op tijd voor de wedstrijd.

Om half 4 kon coach Stephen aan de laatste wedstrijd van het seizoen beginnen. De startersvijf, deed dat op een prima wijze; Tycho, Floor, Calvin, Marco en Wessel speelden de bal tegen de zone van Klipperstars goed rond en wisten de vrije man inside – met name Marco- te vinden. Al snel wist BVL een voorsprong te nemen tegen Klipperstars en het was duidelijk dat die niet meer uit handen gegeven zou worden, de tegenstander was vandaag zo mak als een lammetje en kon eigenlijk zo de wei in bij al die MOLENS in Kinderdijk ! Aan het eind van de 1e periode stond het al 7 – 22 !

De U20 deed het prima, het – in verhouding met Klipperstars – “kleinere” team was veel gretiger dan zijn tegenstander en speelde opvallend fris in zijn laatste wedstrijd. Misschien dat de supportersbijdrage van de moeder van Stephen daarbij hielp, zij – oud basketballster – raakte helemaal in vuur en vlam van het spel van de U20 en “coachte fel mee” vanaf de tribune. Toen ook nog de “Red Rooster” en “de Roadrunner” hun partijtje begonnen mee te blazen, kregen we meelij met de tegenstander, die nu duidelijk “the coyote” was in plaats van het lammetje in deze basketbal cartoon! U20 speelde lekker door (goed spel van Wessel en Floor) en met rust stond er 12 – 37 op het elctronisch scorebord.

[img]/img/nieuws/20130422 team.JPG[/img]

In de derde periode bleef het tempo van BVL hoog, terwijl het aantal beschikbare spelers teruggebracht was naar 6 omdat Marco door een blessure niet meer in actie kwam. Op de felle dribbels en layups van BVL en goede schoten (Tycho, Vincent en Calvin) moest Klipperstars het antwoord schuldig blijven en zo werd periode 3 ook ruimschoots gewonnen met 4 – 19 (16 – 56).

Ondanks wat vermoeidheid door de kleine rotatie verslapte BVL in de 4e periode niet. Verdedigend wist BVL over de hele wedstrijd veel steals (22 !) te noteren en aanvallend bleef men prima vrijlopen. De schoten in deze periode vielen wat minder goed (Klipperstars ging nog meer in de zone spelen en ook Calvin moest met een blessure uitvallen) en Klipperstars herstelde zich wat enigzins van hun slechte spel door wat meer ballen raak te schieten in plaats van airballen af te leveren. De wedstrijd eindigde met een mooie buzzerbeater: een bommetje van Vincent die de eindstand daarmee bepaalde op 29 – 80 !

Begonnen we dit verslag met KAAS, we eindigen er ook mee, coach Stephen trakteerde het team na afloop van de wedstrijd op Antilliaanse KAASballetjes en misschien was dat de reden waarom het team zo hard en goed gewerkt had ? De U20 sluit een prima seizoen af, we zullen zien of we volgend seizoen dit team in de U20 of U22 competitie kunnen aanschouwen. Ik hoop dat ze weer meedoen, er bruist lekker veel energie bij deze jongens, die kunnen presteren als het moet maar ook oog hebben voor andere dingen in het leven, kortom een vriendenteam voor het leven ….

[img]/img/nieuws/20130422 kaasballetjes.JPG[/img]

Het team reed met een tevreden gevoel weer richting huis, uiteraard kreeg Pieter het weer voor mekaar om een andere route met zijn TOM-TOM te rijden, maar ach dat mag de pret niet drukken, hè Pietertje ?

Coach Stephen, supporters (o.a. Okke en Jimmy) bedankt voor jullie aanwezigheid in de wedstrijden, dat werd door het team weer zeker gewaardeerd. Alleen nog een bekerfinale voor een aantal U18’ers te gaan en dan kunnen we de basketbal weer even een tijdje opzij leggen en kunnen we ons opmaken voor een mooie zomer, ook wel eens lekker…

[b]Scores: Vincent (21), Calvin (15), Dennis (12), Tycho en Marco (11),Floor (6) en Wessel (4)[/b]