Dit weekend stond er een inhaalwedstrijd op het programma voor de U16. Coach Ronald was er niet helemaal gerust op hoe deze wedstrijd zou aflopen; Edris was opeens verhinderd doordat hij zijn “tante uit Marokko”(weer) moest bezoeken en daarnaast was Maarten geblesseerd aan zijn schouder en liepen er in zijn team heel wat spelers met “pijntjes” rond, dus werden Wessel, Karim en Abdul uit de U16-2 geronseld. De thuiswedstrijd, die 2 weken eerder was gespeeld, was onnodig met 55 – 68 verloren. De U16 werd toen puur op mentaliteit verslagen, technisch was Juventus zeker niet beter. Zou het nu wel lukken met die Leiderdorpse Watjes?

De aankomst bij de plaatselijke sportzaal in Schiedam begon slecht: betaald parkeren (!) Tot overmaat van ramp was het inlopen ook beperkt omdat “de fanfare van K&G Schiedam” vooraf hun wekelijkse riedeltje nog moest afwerken in deze sportzaal, maar eindelijk;

Om 12:15 trad de U16 aan met de startersvijf: Luc, Puck, Vincent, Burhan en Jeroen, op papier één van de sterkste opstellingen. Al snel was dit merkbaar op het centercourt; Jûhroen en Bûrhan hadden er vandaag echt zin in en gaven – als leiders- vol gas tegen Juventus. Juventus trok zich terug in de zone, die vorige keer succesvol was tegen BVL, maar die dit keer faalde omdat o.a. Jûrhoen direct al een paar rake “bommen” wist te plaatsen, waardoor BVL snel een voorsprong wist te nemen tegen Juventus. De ploeg uit Schiedam leed opvallend veel balverlies mede doordat BVL constant op de huid van de tegenstander zat. Ook op het gebied van assists was er door BVL veel goeds te melden; Bûhran, Vince en Jûrhoen wisten door veel inside te dribbelen Lûc en Pûck onder de basket vrij te spelen. Abdul Jebar, Mattie (nog een beetje brak van de après ski van vorige week !), Karim en Wissel-Wessel namen het stokje van de startersvijf prima over en daardoor stond het aan het einde van de 1e periode: 10 – 20 in het voordeel van BVL: BAM ! De eerste klap was uitgedeeld …

In de 2e periode ging het in de thuiswedstrijd fout voor BVL, dus was het nu oppassen geblazen ! De U16 bleef nu inderdaad waakzaam. De aanvallen werden door de al eerde genoemde “2 Bazen” prima voortgezet en BVL ging dus gewoon door met scoren tegen de zone en wist daarnaast ook via veel steals (uiteindelijk: 31 x !) het leven zuur te maken van Juventus. De stand aan het einde van de 2e periode was dan ook verrassend te noemen: 20 – 41, wie had dat gedacht van die Watjes ??

Juventus schakelde over naar mtm verdediging in periode 3 om wat van de opgelopen achterstand in te lopen. In het begin leek dit effect te hebben, Juventus kwam beter in het spel en wist ook vaker te scoren, maar de scoringsmachine van BVL liet zich ook niet onbetuigd. BVL bleef de vrije man zoeken, met name Luc wist zich in deze periode te onderscheiden met veel scores. BVL verloor deze periode weliswaar met 17 – 16, maar hield Juventus nog op een ruime achterstand : 37 – 57.

In de laatste periode gaf Juventus zich gewonnen; de Leiderdorpse Wolven(en geen Watjes meer)bleven prima spelen; gedreven, fel en met goede acties werd Juventus bestreden. Wessel, Abdul en Karim kregen veel speelminuten; hun zelfvertrouwen groeide; Karim en Wessel wisten veel steals te maken en Abdul durfde steeds vaker één tegen één te spelen. Juventus werd in deze periode echt overlopen en moest veelvuldig aan de noodrem trekken om de Leiderdorpers af te stoppen. Uiteindelijk won BVL via 18 – 28 met 55 – 85 en dat is dus een sportieve revanche voor de eerder geleden thuisnederlaag !

Vandaag hebben coach Ronald en meegereisde supporters een hard werkend BVL U16 gezien. Een team dat heeft laten zien echt wel te kunnen basketballen (1ste, 2e en 4e periode) en dat met hard werken en veel inzet tonen (3e periode) je er echt wel komt. Vandaag ook weer eens spelers aan het werk gezien die het team meer power geven als ze maar “even” feller durven te spelen. Er zit dus genoeg potentie in dit team en kunnen (heel) hoog eindigen als ze maar overtuigd zijn van het feit dat er geen Watjes in Leiderdorp bestaan maar Wolven!

Met dansmarieke Annelies (met zilveren laarsjes !) voorop verliet “fanfare BVL” in opgetogen stemming en met triomfantelijk trompetgeschal van Wichard Sportzaal Oost in Schiedam; wat kan basketbal toch een leuk spelletje zijn ….

[b]Scores: Burhan (11), Mathijs (5), Luc (24), Jeroen (26), Vincent (6), Abdul (6) en Puck (7)[/b]