Dit weekend ging de U20 van start. Als tegenstander moest Forwodians aantreden in de Bloemerd. Het kwaliteitsverschil was al snel merkbaar en de U20 van BV Leiderdorp haalde uit met 91-30 overwinning, een prima start dus !

De U20 beschikte vandaag over 10 man en dat is wel lekker; coach Stephen wil meer explosiviteit en agressie zien in zijn team en probeerde dat in deze wedstrijd eruit te halen. Dit lukte maar gedeeltelijk; wellicht kwam dit enerzijds omdat een aantal spelers zich met paracetamol overeind hielden, na een “hangover” bij ene “Chow”, anderzijds omdat dit toch – voor sommigen – nog tegen hun natuur indruist zodat ze daardoor – soms – één stap te laat waren voor een interceptie. De U20 startte met Tycho, Pieter, Mark, Floriaan en Calvin en deze laatste had er zeker zin in, niet alleen op facebook had hij dat al aangegeven (ook aan zijn schatje Larissa van Giezen) maar ook in het veld, liet hij prima akties zien. De U20 bestreed de zone van Forwodians door constant de bucket binnen te dribbelen en dan op zoek te gaan naar de vrije man of eigen schotlayup. De energie sprong eraf bij de U20 en helaas gold vandaag voor Forwodians: we stonden erbij en keken ernaar ! Toen er daarna ook nog een aantal roadrunners het veld betraden : Dennis, Marco, Dymas en “Mr X” was het helemaal gedaan met de Voorhouters. Waarschijnlijk was vandaag de missie: erop en erover en dat lukte vandaag uitstekend, zelfs Wessel wist de kater van zich af te schudden en speelde een prima partij. Na de periodestanden 17 – 5 en 24 – 8 (ruststand : 41 – 30 ) leek een century in aantocht.

Dat het uiteindelijk via 70 – 20 op 91 – 30 bleef hangen, had meer te maken met het feit dat gallery play soms boven efficiency en effectiviteit werd verheven, maar ach een kniesoor die daarop let, het oog wil ook wat en aan klantenbinding deed de U20 vandaag volop !! Prima give-and-goes, clean blocks, driepunters, pick-and-rolls, en re-re-rebounds ! Het enige wat nog ontbrak waren de dunks, maar goed, het was de eerste wedstrijd en dus moet je nog niet alle kruit verschieten, dat dunken doen we dan wel als het team echt fris en fruitig is,nietwaar tomachows ?! Kortom na afloop zeer tevreden gezichten bij spelers, coach en publiek ! Het is alleen niet te hopen dat het spel van Forwodians graadmeter is voor het niveau van deze poule is en we maar ervan uit moeten gaan dat ze vandaag een offday hadden, want nogmaals: vertegenwoordigen zij het niveau van deze poule, dan zal er weinig uitdaging zijn voor de U20 en dat zou voor de ontwikkeling van onze “talenten” geen goede zaak zijn. Volgende week naar Jumpers, hopen maar dat dit team veel meer tegenstand zal bieden.

[b]Scores: Calvin (18), Dennis (16), Marco (12), Tycho & Pieter (10), Mark en Mr X (8), Floriaan (5) en Wessel (4 + 4 paracetamols)[/b]