Is het jullie al opgevallen dat er een nieuw heren 1 team is in Leiderdorp? Elke dinsdag- en donderdagavond trainen de mannen om 21:00 in de Bloemerd onder leiding van Ben Ponsioen, een gevestigde naam op basketbalgebied in Nederland. De resultaten van die trainingen zijn al te zien in de wedstrijden. Nog ongeslagen staan de heren bovenaan in rayonpoule 1022. Twaalf man sterk is het team. Uit heren 1 van vorig jaar hebben Raymond en Dave de handschoen opgepakt. Vanuit de aanstormende jeugd, die het de afgelopen jaren prima heeft gedaan in de Hu22 rayonklasse, hebben Jordy, Gido, Robin en Jort hun plaats opgeeist. Ook Jorn (afgelopen jaar spelend in Waddinxveen) heeft al eerder met een aantal van deze jongens samengespeeld en besloot daarom zich aan te sluiten bij het team. Naast deze jeugd is er natuurlijk ook routine nodig, die is gevonden in oud-LUSVers Jeroen, Cees, Bastiaan (terug op het oude Leiderdorpse nest), Wilbert en Vincent.

Omdat Jordy (gekneusde hand) en Vincent (ziek geweest) wel op de bank zaten, maar niet in wedstrijdtenue, mochten de overige 10 spelers het afgelopen zaterdag opknappen tegen het bezoekende Almere Pioneers HS2. Coach Ben zat in Dubai, zodat coaches Ali en Ronald de lijnen uitzetten. Over lijnen gesproken… In het eerste kwart bleek dat de pioniers duidelijk gewend waren aan het schieten vanachter de nieuwe, verder weg gelegen driepuntslijn. In de Bloemerd moeten we het nog doen met de oude afstand en dat ging de bezoekers prima af. Mede dankzij 5 driepunters sloten zij het eerste kwart met een 16-24 voorsprong af. Er moest duidelijk uit een ander vaatje getapt worden. Een andere verdedigingsvorm maakt de afstandsschoten moeilijker en zo werd de tegenstander het tweede kwart op slechts 6 punten gehouden. Ook aanvallend werd een tandje bij geschakeld, gooide Raymond de schroom van zich af en bleek Cees daarna een rots in de branding. Zo werd dit de beste (Leiderdorpse) periode van de wedstrijd. Bij rust was er een 41-30 voorsprong en als bijkomend voordeel was er ook sprake van foutenlast bij de uit spelende ploeg.
Na de pauze wist Almere nog aan te haken, maar daar hadden zij wel nog meer persoonlijke fouten bij nodig. De voorsprong bleef echter intact. De bij 54-43 begonnen vierde periode werd aangegrepen om de puntjes op de i te zetten en kon worden uitgelopen naar 76-53. Alweer de 4e overwinning van dit seizoen voor Heren 1.

Scores: Jorn 15, Bastiaan 8, Gido 6, Jeroen 6, Davy 13, Jort 1, Robin 4, Wilbert -, Raymond 12, Cees 14.