Onze jongste toppers X10-2 zijn dit weekend in (of all places) Oud Beijerland kampioen geworden!!

Na een lange autorit kwamen we dan aan in de prachtige sporthal Carla de Liefde in Oud Beijerland.
Al vrij snel kwamen we erachter dat we over de lengte van de hele sporthal moesten spelen, een erg groot veld voor U10-2 waar we geen ervaring mee hadden. Onze pogingen (incl. Zoebas) om – zoals gebruikelijk – met U10 halve veld te spelen liepen helaas tot niets uit zodat er niks anders op zat dan ons hierbij neer te leggen en er het beste van te maken.
Totaal waren we met 11 spelers zodat we flink moesten doorwisselen. De 1e periode werd vooral gekenmerkt door het aftasten van de tegenstander en werd er nog weinig gescoord: 4-2 in het voordeel van BVL. Daarna in periode 2 wist Leiderdorp helaas niet tot scoren te komen. Daarentegen begon het aan de zijde van Zoebas goed te lopen en bracht Zoebas de stand tot 4-8.
Na een peptalk was iedereen weer bij de les. We speelden goed over en iedereen vocht voor elke bal. Mede door meerdere scores van Niels en Mart werd de eindstand van periode 3 in ons voordeel gebracht tot maar liefst 15-8. De 1e helft eindigde uiteindelijk met een kleine voorsprong: 19-12. We waren duidelijk gewaagd aan elkaar.
In de 2e helft werd er vooral door Zoebas veel persoonlijke fouten gemaakt waardoor zelfs één van de spelers van Zoebas het veld moest verlaten. Hierdoor kregen wij meerdere vrije worpen die we regelmatig wisten te benutten met punten. We bleven gelukkig goed overspelen en pakten onze kansen zodat we verder uitliepen tot 25-14 (periode 2). In periode 3 scoorde beide teams eenmaal zodat het verschil 11 punten bleef. In de laatste periode haalden we alles uit de kast en wisten we zelfs nog 5 maal te scoren zodat de eindstand 37-18 werd.
Na het fluitsignaal gingen iedereen helemaal uit zijn dak want we waren met U10-2 Kampioen geworden. Pascalle mocht de mooie bokaal in ontvangst nemen en iedereen kreeg een prachtige medaille om zijn nek. Vervolgens ontving ieder een mooie bos bloemen en hebben we in de kantine ons Kampioenschap gevierd met een glas heerlijke “champagne”.
Een geweldige prestatie van U10-2 waar we met zijn allen (trainers, spelers, coaches (Rene van Wijngaarden en Timo van der Voort) en last but not least de support-ouders) bijzonder trots op mogen zijn.

Op de foto van links naar rechts: Wouter, Thijs v W, Jonathan, Thijs Z, Cees, Jarno, Pascal, Tom, Dennis, Miels en Mart…. allen net 1 tot max 2 jaar op basketbal en nu al KAMPIOEN!!!
Namens het bestuur van BVLeiderdorp had men al een bloemetje mee laten reizen naar Oud Beijerland… want we wisten natuurlijk al dat jullie voor de overwinning gingen zorgen!!!
Geniet van jullie kampioenschap…. de eerste voor de meesten, maar er zullen er zeker velen volgen gezien jullie enthousiasme en talent!!

We hopen jullie en alle andere jeugd tot en met onder 14 allemaal volgende week te zien tijdens het Ouder-Kind toernooi, waar je je eigen papa en/of mama kan gaan inmaken!!
En anders misschien op het BVL-Kamp of weer bij de eerste training na de zomervakantie…!!

Overigens hebben onze Bolwerkmeiden U14 en BVL Heren 1 ook een moedige strijd gestreden in hun beslissingswedstrijd (in Waddinxveen)….. echter met name door afwezigheid van een aantal belangrijke speelster/spelers in beide teams mocht het voor deze teams (net) niet zo zijn ;-( Gelukkig deed een afsluitende BBQ (MU14) cq Kroegbezoekje (HS1) het verlies snel vergeten …. en iedereen kijkt terug op een mooi basketbalseizoen, toch?

[img]/img/nieuws/Xu10-2.JPG[/img]