Hallo BVL-lers,

elke amateurvereniging kan alleen maar draaien als er voldoende vrijwilligers bereid zijn om hun steuntje bij te dragen. BVL maakt geen uitzondering daarop: we hebben tafelaars nodig, scheidsrechters, coaches, heel veel chaufeurs en chaufeuses die BVL-ers naar uitwedstrijden in het hele land rijden, mensen die de website kunnen optuigen of wedstrijdverslagen willen schrijven, baloppompers, organisatoren van allerhande activiteiten zoals het school-basketballtournooi en het zomerkamp, enz.enz. Gelukkig kunnen we op heel wat vrijwilligers rekenen…..maar: we hebben er meer nodig! Jongens en meiden, junioren en senioren, competitiespelers en recreanten, ouders en verzorgers. Veel handen maken het werk lichter, hoe meer zielen, hoe meer vreugd en ook: hoe meer vrijwilligers, hoe minder vaak er een beroep op je wordt gedaan!

Het bestuur is een paar stappen verder gegaan en heeft op de laatste ALV (19 april 2012) een voorstel neergelegd om vrijwilligerstaken toch min of meer verplicht te stellen. We hebben daarvoor ook gekeken naar andere sportverenigingen en wat blijkt? Daar is het verplicht op je nemen van taken voor je cluppie eigenlijk heel normaal! Nou, de aanwezigen op de ALV waren het met het bestuur eens en dus is het voorstel aangenomen.

We komen er met een aparte e-mail met bijlagen nog apart en uitgebreider op terug, maar hier alvast een paar tipjes van de sluier opgelicht….:

* vrijwilligerstaken zijn voor ieder lid vanaf 16 jaar verplicht (tenminste 1 keuze)
* voor leden onder de 16 jaar wordt van (1 van de)ouder(s)/verzorger(s) verwacht, dat zij tenminste 1 keuze aangeven
* het bestuur legt (dus) een lijst aan van leden en ouders/verzorgers en het bestuur zal hen vervolgens benaderen, rekening houdend met de aangegeven voorkeuren (een heel aantal van jullie heeft in de afgelopen tijd de lijsten al ingevuld trouwens)
* iedereen, die het liefst dezelfde taken wil vervullen als afgelopen seizoen, kan dat ook aangeven

Als je beslist geen vrijwilligerstaken wilt of kunt doen, dan zijn er nog 3 andere mogelijkheden:

* je brengt (tenminste) 2 zgn. tientjesleden aan als donateur van BVL, of
* je wordt lid (evt. samen met andere leden) van de Vriendenloterij, of
* je betaalt m.i.v. het komende seizoen €20 (per seizoen) aan vrijwilligersbijdrage – bovenop je contributie

Voor recreanten (die dus geen competitie spelen) wordt een uitzondering gemaakt: zij zijn weliswaar zeer welkom om als vrijwilliger taken voor BVL te doen, maar worden daartoe niet verplicht. En als je de afgelopen 3 jaar al vrijwilligerstaken hebt uitgevoerd, dan krijg je een “sabbatical year”! Waarbij we natuurlijk hopen, dat je je na dat jaartje weer meldt!

Binnen het bestuur is verder nog afgesproken, dat we trainers/coaches basketball de gelegenheid zullen geven om een opleiding daarvoor te volgen en dat we tafelaars/tellers ook zelf gaan opleiden.

We rekenen op jullie, samen maken we onze club!

gr.

Arie van de Nadort
vz. BVL