BVL reageerde enthousiast op de uitnodiging van het bolwerk (ism ZZ) om de laatste wedstrijd van ZZ Leiden – Oldenburg in the Europa league te bezoeken, Zelfs BVL trainingen werden afgezegd en 86 BVL spelers en trainers reisden af naar de Vijfmeihal.

Wat een wedstrijd “om niet” leek, werd een echte Nederland – Duitsland met Worthy de Jong in de rol van Marco van Basten en Jevohn Sheppard als Frank Rijkaard.

Kwam ZZ in de eerste helft flink tekort, in de 2e helft vochten zij zich terug, aangevuurd door het enthousiast geraakte Leiderdorpse, Oegstgeestse en Leidse publiek, dat – tot groot genoegen van ZZ en de bolwerkcommissie – het bolwerkgedachte prima uitdroeg door uit alle kelen LEIDUHHH, LEIDUHHH te roepen!

ZZ voelde zich gesterkt door deze steun en won hierdoor terecht de wedstrijd met 76 – 71. Zij bezorgde de 86 BVL leden en alle andere basketballiefhebbers in de Leidse regio een onvergetelijk basketbalavondje, nogmaals bedankt ZZ !!