Na een periode van twee weken rust reisden we af naar ‘s-Gravenzande voor een treffen met Westland Stars.
Het team was bekend en duidelijk was dat we tegen een zone verdediging moesten opboksen. Voor ons team altijd een lastige opgave maar door het “molentje” te draaien en te wachten op de gaten, moest het lukken.
In de eerste periode speelde Westland geconcentreerd maar moest ze het afleggen tegen het sterke spel van met name Raoul. Hij scoorde in de eerste minuut al 5 punten en maakte in totaal deze periode 16 punten. Vincent verdeelde het spel, BVL speelde goed samen en nam daardoor goed afstand. Met 9-24 wonnen we dit kwart. Het kwart dat volgde was het beste van de wedstrijd, Mark R., Floriaan en Wessel wisten vaak te scoren en het team verdedigde prima. Tycho verdeelde het spel en Marco speelde als center een goed wedstrijd. Met 4 tegen 19 werd de periode gewonnen.
In de derde periode gingen we sterk van start maar zakte het spel gaandeweg in, de scores werden goed over de spelers verdeeld maar de tegenstander kreeg meer ruimte en wist 11 punten te scoren. Toch een paar mooie aanvallen waarbij Dylan goed werd vrijgespeeld. Pieter pakte zijn driepunter mee en de dunk van Raoul maakte met name de tafeldames enthousiast. Met 11 tegen 27 wonnen we deze periode.
Het vierde kwart was er één om snel te vergeten, het ongeconcentreerd verdedigen in een soort lekke zoneverdediging gaf Westland alle kansen. Het teamspel werd losgelaten en men ging weer voor de eigen winst. Het gevolg was dat de tegenstander ruimte kreeg en daar goed en gretig gebruik van maakte. Met 21 tegen 11 verloren we deze kwart.
Uiteindelijk werd de wedstrijd gewonnen met 45 tegen 81.
Een leuke en sportieve wedstrijd waarbij ook scheidsrechters en tafel een prima prestatie leverden.

Vincent 6 pt/3P, Dylan 6 pt/1P, Pieter 12 pt/1P/1 driepunter, Raoul 31 pt/5P, Wessel 6 pt/1P, Floriaan 4 pt/1P, Mark R. 14 pt/3P, Tycho, Marco 2 pt/4P