Springers had 11 man op de bank waarvan 80% het gebrek aan techniek compenseerde met fysieke inzet. BVL was met zes man aanwezig en probeerde de energie over de wedstrijd te verdelen.
Ziehier de condities waaronder de wedstrijd gespeeld moest worden.
Raoul en Vincent speelden als banker bij de HU 22 en Mark R. was bij zijn eigen Hu 18 team. Maar, de uitgeklede BVL formatie was vol vertrouwen naar Gouda afgereisd. Springers stond zoals verwacht in een zone verdediging. Dennis had als spelverdeler de opdracht om de bal rond te laten gaan en te wachten op de kansen. Dat bracht hij echter niet op, het gevolg was een ongecontroleerd aanvalsspel waarbij pas in de tweede minuut uit een vrije worp gescoord werd. Een driepunter van Mark bracht ons in de vierde minuut op 4 tegen 2. Het was dat Springers in deze fase weinig had in te brengen tegen de verdediging en zelf niet tot scoren kwam. Pas toen de aanval van BVL enige structuur vertoonde kwamen de scores. De eerste periode was met 20 tegen 13 voor ons.
In de tweede periode werden door Springers veel fouten gemaakt, zelfs een onsportieve. Ons team liet zich echter niet intimideren en probeerde de wedstrijd naar hun hand te zetten. Dat lukte helaas maar ten dele. Toch werd de periode met 15 tegen 9 gewonnen. In de derde periode gaf Springers gas. Een paar mooie aanvallen lukten en dat gaf ze vleugels. Wat aan techniek ontbrak zagen we terug in felheid. In deze periode werden veel fouten gemaakt. Gelukkig floten de scheidsrechters iets strakker want ook BVL begon fouten te maken. Actie=reactie! BVL had ook moeite met de ring, veel ballen sprongen er uit. Springers scoorde wel en wist de achterstand tot 4 punten terug te brengen. Men begon zich al winnaar te wanen! Helaas voor hen wist BVL met een paar goede aanvallen het verschil weer terug te brengen tot 13 punten. Met 15 tegen 15 was de periode in evenwicht.
In de laatste periode tekende zich hetzelfde beeld af, Springers fel en fysiek en BVL onverstoord verdedigend en wachtend op de mogelijkheid tot aanvallen. Uiteindelijk bracht deze tactiek het succes en werd de wedstrijd zonder al te veel problemen naar onze hand gezet. Met 18 tegen 12 werd de laatste periode gewonnen.
Springers maakte 22 fouten tegen 12 van BVL. Zoals gezegd met name door het gebrek aan techniek.
De eindstand werd bepaald op 49 tegen 68, weer een nette overwinning voor HU 20

Dylan 9 pt/4P, Pieter 18 pt/3P, Wessel 6 pt, Dennis 7 pt./2P, Mark de Z. 16 pt./3P/3 driepunters, Floriaan 12 pt