Dat de U18-1 na de winst tegen BV Oegstgeest tweede in de 1e klas kern staat mag gerust een klein wonder worden genoemd, want op basis van het vertoonde spel in de afgelopen wedstrijden, hadden we net zo goed laatste kunnen staan in de poule. Gelukkig mag BVO na dit weekend die eer blijven dragen en namen wij de 2 punten – met dichtgeknepen billen – mee naar Leiderdorp.

Het is te merken dat in deze leeftijdsklasse het technische basketbal naar de achtergrond verdwijnt, terwijl nu juist het fysieke en mentale basketbal steeds belangrijker wordt, zo ook deze wedstrijd. Als dan ook de scheidsrechters (met name onder de basket) bijna alles toelaten dan wordt het voor een grotendeels eerstejaars U18 team als BVL, moeilijker om het koppie boven water te houden en de wedstrijden te winnen. Dat blijft vreemd omdat de U18-1 voldoende kwaliteit in de ploeg heeft om – zeker – dit soort tegenstanders eenvoudig opzij te zetten.

In de eerste periode verloor BVL met 15-12 en bij rust was die achterstand er nog steeds: 30 -28. Na de rust ging het beter met BVL (de reden is op aanvraag bij de coach te verkijgen !) en wist ze de 4e periode met een 39 – 46 voorsprong in te gaan. Wellicht concentreerden de scheidsrechters zich in deze periode al op hun eigen wedstrijd in plaats van de onze want wat nu werd toegelaten in het veld, had echt niets meer met basketbal te maken. BVL raakte hierdoor behoorlijk van de kook, inclusief coaches van beide (!) kanten, die tevergeefs de scheidsrechters toeriepen om strakker te gaan fluiten. Met de allerlaatste energie en helderheid van geest, wist BVL de eindfinish te halen met een 54 – 57 overwinning.

Geen reclame voor basketbal deze wedstrijd en zeker niet verwacht van een onderling duel van 2 bolwerkpartners. Rivaliteit is ok en mag leiden tot fysiek en fel spel, maar niet zoals in deze wedstrijd, dit was echt buiten proporties, jammer ! De U18-1 heeft nu 2 weken rust en mag zich dan meten met de volgende bolwerkpartner: BS Leiden. Het is te hopen dat er dan weer echt gebasketbald wordt …..

[b]Scores: Tycho (12), Mark (11), Floriaan & Calvin (9), Marco (7), Luuk (5) en Jimmy en Dymas (2) [/b]