Het was voor de U18-1 spelers van BVL geen goed begin van 2012 en zeker niet dit weekend. Sportief gezien waren diezelfde spelers wel goed bezig; eerst een wedstrijd als bankspelers afwerken bij de U20 in het pittoreske Nieuw Lekkerland (met geringe kans op dijkdoorbraak), in de donkerste hal die dit dorp rijk is en daarna snel naar Lokomotief in Rijswijk, waar zij weer mochten aantreden tegen hun leeftijdsgenoten.

Al snel bleek dat de coach de fysieke krachten van zijn team enigzins overschat had, Lokomotief wist al heel snel de achilleshiel van de U18-1 te vinden en “overrenden” de Wolves in de eerste periode met 28-10. Lokomotief was op dat moment een klasse beter dan BVL en ook de coach wist tactisch even niet hoe dit geweld te stoppen.

Toen ook nog Okke met zijn “oude oorlogswond” uitviel leek het een pak slaag in wording, maar in periode 2 kwam de plotselinge kentering, de U18-1 hervond zich, had weer energie en werd brutaler, daarbij vooral geholpen door Luuk, Dymas en Jimmy, die wel fris aan de wedstrijd konden beginnen. Wel bleef de Rijswijkse brigade met scherp schieten, waardoor de ruststand 50 – 24 was.

In het 3e kwart – na de pauze – kwam BVL sterk terug, de rode brigade deden hun “stinkende best” om het verschil niet te laten oplopen en kregen uiteindelijk daarvoor loon naar werken: het derde kwart werd maar met 1 punt verloren !

In de 4e periode had BVL de opdracht om Lokomotief in ieder geval onder de 100 punten te houden en dat ging ze ook lukken; het werd uiteindelijk 85 – 51.

Lokomotief was vandaag duidelijk te sterk voor BVL, maar toch complimenten voor BVL voor hun strijdlust en inzet ondanks de vermoeidheid, we zijn toch op de goede weg ook al laat het eindresultaat nog te wensen over … Volgend weekend beter mannen !

[b]Scores Tycho (14), Marco (9), Calvin (7), Mark en Dymas (6), Floor (5), Luuk (4) en Chow (1 fout; maar hij raakte de tegenstander niet aan !)[b]