Na 2 nederlagen werd het weer eens tijd voor een overwinning voor de U18-1. Uitgerekend BS Leiden was de volgende tegenstander en daarvan was bekend dat zij het de nummers 1 en 2 heel moeilijk hadden gemaakt, dus waarom ook niet nummer 3, te weten: BVL ?

BVL startte goed in de Vliethorst. De kritiek, die de coach de afgelopen weken uitte over zijn team, was goed ter harte genomen en er werd door BVL in die eerste periode uitstekend verdedigd, vooral de lange jongens; Marco, Mark, Calvin en Jimmy wisten hun tegenstanders goed uit te boksen, waardoor BS Leiden genoodzaakt was om veel schoten buiten de bucket te nemen. Het aanvalspel aan BVL kant ging ook goed, we creëerden weliswaar wat minder kansen, maar lieten de bal in de aanval veel rondgaan, op zoek naar de vrije man, die dan ook vaak werd gevonden EN dit keer werden die kansen ook echt afgemaakt ! Via 8 – 16 en 9 – 9 stond het bij de rust 17 – 25.

De coach waarschuwde zijn team nog wel, dat juist in de 3e en 4e periode BS Leiden zijn beste periodes speelt, maar BVL had zijn eigen plannen gemaakt. BS Leiden kwam in de 3e periode nog wel in de buurt: 23 – 25 (3e minuut) van BVL, maar Tycho en Floriaan zorgden daarna voor een tempo versnelling en vooral Mark ging “helemaal los” in die periode. BS Leiden werd nu ook veel beter verdedigd en als je dan ook nog Dymas in je gelederen hebt die elke BS Leiden speler (EN scheidsrechter) gestresst in hun spel kan krijgen, waardoor je veel steals kan pakken, dan weet je dat niemand in de Vliethorst eraan twijfelde wie uiteindelijk de overwinning naar huis mee mocht nemen: BVL natuurlijk, die met goed teamspel de wedstrijd met 39 – 47 won.

Volgende week nog 1 thuiswedstrijd tegen Westland Stars, dus nog 1 keer vlammen U18-1 !

[b]Scores: Mark (16), Calvin (8), Tycho, Jimmy en Floor (6) en Marco (5)[/b]