Zaterdag 3 december speelde het team van de JU12-1 een wedstrijd tegen BS Leiden (U12-3). Een echte streekderby dus! Onder grote belangstelling van ouders en anderen, werd de wedstrijd met 97-18 gewonnen! Omdat alle wedstrijden in de poule (tot nu toe) al gewonnen waren, leverde dit het zogenaamde [b]herfstkampioenschap[/b] op. Gefeliciteerd!

[img]/img/nieuws/IMG_3378-1-1.jpg[/img]

De spelers: [b]Larissa, Jelle, Nezar, Julian, Anna, Eva, Marissa, Lotte, Milou en Gabor (Jesse kon helaas niet aanwezig zijn)[/b] werden door Peter Kanbier begeleid (terwijl de hulptrainer Ilya Bakker aan de tafel zijn werk deed).

Aan het begin van de wedstrijd waren de belangen al duidelijk: bij winst zijn we herfstkampioen. De spelers waren gedreven en wilden ongeslagen kampioen worden. Van het begin af aan was dit duidelijk. Er werd goed gespeeld. Snelle passes, het goed afmaken onder de basket en zeker ook de rebound. Kortom BS Leiden had niets in te brengen. Bij rust was er al een groot verschil gerealiseerd: 50-11.

Ondanks deze voorsprong bleef het team lekker en scherp spelen. De samenstelling van het team was iedere keer anders (door de slangenwisselmethode). Dit maakte niet veel uit. De punten bleven vallen en het spel bleef leuk om naar te kijken. Dit leverde een einduitslag van 97-18 op. Toen was het tijd voor feest (wedstrijdbonus?), iets lekkers o.a. patat.

Het team speelt in de 2e helft van het seizoen in de eerste klasse!