De openingswedstrijd van het seizoen voor de U22, een team van talentvolle U18, U20 en U22 spelers, tegen Onze Gezellen gaf veel basketbalplezier te zien aan de kant van BVL en dat resulteerde in een gemakkelijke overwinning voor de U22. De returnwedstrijd zou dus net zo eenvoudig worden, toch ?

In ieder geval was de sporthal niet zo eenvoudig te vinden in Haarlem en dat was wellicht al een voorbode dat deze wedstrijd ook niet “een makkie” zou worden. De nummer 1 in de interrayon competitie: BVL U22 begon slap aan de wedstrijd. Het was duidelijk dat Onze Gezellen hard hadden getraind sinds de eerste nederlaag en dat lieten de Haarlemmers zien in hun felle, behoorlijk fysieke spel. Dat er door de scheidsrechters niet al te streng gefloten werd, was dus ook in hun voordeel en daardoor kon BVL zowel in de 1e periode (14-17) als de 2e periode (12-16) niet van de Gezellen “wegsprinten”.

In de 3e periode bleef Onze Gezellen erg fysiek spelen en dit leverde irritaties op bij BVL , vooral omdat het arbitraire duo wel iets beter ging fluiten, maar nog steeds niet optimaal. Vorig seizoen zouden zulke irritaties leiden tot exploderende BVL-spelers, maar de spelers van nu krijg je niet meer zo gauw van hun stuk. Coach Ali hield zijn ploeg constant voor: fel blijven verdedigen, rustig je spel blijven spelen, denk aan de passlijnen en dan moet het vanzelf wel lukken.

En inderdaad het lukte; BVL veranderde van verdedigingstechniek en Onze Gezellen kwam nauwelijks meer tot scoren, dit tot grote irritatie van Onze Gezellen zelf en dus wist BVL deze irritatie ten volle te benutten in hun scoringsdrang, via 42-59, eindigde de wedstrijd toch nog in een ruime 56 – 80 en was BVL weer 2 punten rijker !

Eind goed al goed en dus kan BVL vooruitkijken naar en voorbereiden op de ontmoeting tegen de nummer 2 volgende weekend: Hoofddorp. Mannen, wens jullie heel veel succes !!

[b]Scores: Mark S. Raoul en Jordy (18); Gido (11); Robin (10); Jort (6) en Vincent (5)[/b]