Afgelopen zondag 13 nov. speelde de jongens van de JU14-1 een uitwedstrijd tegen Dunkinn. Na een aantal verloren wedstrijden, ondanks goede inzet van de spelers, was er wel behoefte aan een overwinning. Dat lukte, maar hoe? Door [b]Gideon, Najib, Maarten, Jaap, Sam, Guyon, Tom, Dylan en Wessel[/b] werd een spannende wedstrijd gewonnen met 47-53.

In de vorige wedstrijden kon dikwijls maar met 6 of 5 man worden gestart. Nu konden ze gelukkig beginnen met 9 man. Hierdoor meer mogelijkheden om te wisselen. De start verliep zeer voorspoedig. Na 5 minuten stond het 0-10. Hierna kwam Dunkinn wat meer in de wedstrijd en werd er meer van BVL gevraagd in het samenspel. Door mooie scores van Gideon, Sam, Tom en Dylan bleef BVL wel voor. Het 1e kwart werd afgesloten met 8-14. Van belang was om simpel te blijven spelen en “je maatje helpen door vrij te lopen”. In het tweede kwart lukte dat aardig en stond bij rust er een stand van 16-26 op het scorebord. Scores door Guyon, Gideon, Dylan en Wessel (door o.a. 3 van de 4 vrije worpen te benutten).

In het derde kwart raakten BVL de weg even kwijt. Het werd rommelig en onrustig in het veld. Wie doet nu wat en op welke positie? [i]Het was dan wel de 13e, maar toch geen vrijdag???[/i] Dit leidde er toe dat Dunkinn naderbij kwam en in dit kwart 14 punten scoorde en BVL slechts 8 (Gideon, Guyon en Wessel). Dus was na het derde kwart de stand 30-34. Het zal toch niet dat …?
De start van het vierde kwart was in de lijn van het derde kwart en de tegenstander profiteerde hiervan. Gevolg dat met nog drie minuten te gaan er een stand van 43-43 was bereikt. De spanning nam duidelijk toe. Dunkinn en BVL wilden winnen en geloofden er ook in. De knop bij BVL ging om en de laatste minuten werd er weer nadrukkelijk samen gespeeld. Scores door Najib, Sam, Dylan en Wessel. Weer scoorde Wessel 3 van de 4 vrije worpen. En in de laatste minuut scoorde Tom met een mooie fast break de laatste 2 punten. [b]Eindstand 47-53[/b] was bereikt.

Door dit resultaat staat JU14-2 op een mooie gedeelde 3e plek in de poule. TOP!
Met dank aan de trainers: [b]Okke, Dennis en Pieter[/b].