Voorop gesteld: verliezen is nooit leuk, maar afgelopen zaterdag kon de U18-1 leven met de uitslag. Bovendien; van tevoren stond het al vast dat bij verlies het de schuld van Tycho zou zijn, als de “Wojo Taumatsjoh Brigade” tenonder zou gaan tegen DAS : – ).

De Delftenaren schoten in de eerste 2 periodes met een akelig zuiver (ver) schot en zetten bovendien – door hun snelheid – veelvuldig onze verdediging op het verkeerde been. Dat de U18-1 toch steeds kon aanklampen, zat hem in het feit dat – naast een uitblinkende “Fantastic Backpass Floor” – de U18-1 bleef geloven in een goede afloop en dus de snelheid en zuiverheid van DAS gecompenseerd werd met 200 % werklust, bij rust stond het 41 – 33 en had de U18-1 nog volop kansen voor de eindoverwinning.

In de 2e helft leek de conditie de doorslag te geven, de verdediging van BVL kreeg beter vat op de Dassers en langzaam kroop BVL dichterbij, vooral door een ontketende Mark, die in deze wedstrijd, naast veel punten ook zijn eerste driepunter door het netje joeg (taart in huize Rasenberg !) en naderde BVL de tegenstander op 6 punten: 56 -50. In de laatste periode ging BVL nog meer drukken en dit leidde zelfs tot een 60 – 61 voorsprong in de 5e minuut ! Helaas bleek nu ook dat BVL zijn energie en kruit verschoten had en er volgde een rommelige laatste 5 minuten waarin DAS zich als eerste hervond, waardoor zij uiteindelijk met 71 – 63 wisten te winnen.

Beide teams verdienen een pluim voor het vertoonde spel, zulke wedstrijden zien we graag, alleen hoopt BVL de volgende keer natuurlijk wel te winnen….

[b]Scores: Mark (23), Floriaan (11), Okke (8), Dymas & Marco (6), Calvin (4), Jimmy (3), Luuk (2)[/b]