Leiden 4 was er in het weekend na 3 oktober zo op gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de 5meihal tegen HS1 van Leiderdorp, dat zij zelfs meer spelers paraat hadden dan de 12 die op het sheet mogen worden ingevuld.
Vanaf de eerste minuut kletste de thuisploeg er vol op. Aanvallend wist Leiderdorp geen vuist te maken, maar verdedigend hield de ploeg nog even stand, zodat de eerste minuten door beide ploegen niet werd gescoord. Pas in de 4e minuut kon de scorer ook in die kolom wat invullen en pakte BVL zijn eerste en tevens laatste voorsprong (2-4). Het spel bleef stevig en op het randje, getuige de 31 om 25 fouten die de scheidsrechters hebben gefloten en dan hebben ze ook nog vrij veel laten doorgaan. Het verslag op de BS Leiden site taalt over frustratie en agressief spel aan leiderdorpse kant, maar vergeet voor het gemak alle “routinematige” fouten en vervelende acties van de thuisclub. Gevalletje “pot verwijt de ketel” zeg maar.
Vermeldenswaardig is nog dat Reinier zich in de laatste periode als gelegenheids-guard prima staande hield. Voor wat het waard is op het moment dat de wedstrijd eigenlijk al gespeeld is. Kortom hard was het en als je er maar 44 punten in gooit, dan moet je wel heel goed verdedigen om nog aan het langste eind te trekken. De verdediging was redelijk, maar ook daar valt nog wat te verbeteren, met dus een terechte nederlaag tot gevolg. Genoeg stof tot nadenken en zaken om aan te werken, maar ook zeker aanknopingspunten om op voort te borduren.
BS Leiden HS4 – BV Leiderdorp HS1 (15-8, 29-19, 47-30,) 62-44