Zaterdag 24 september zou Punch 4 op bezoek komen voor de eerste wedstrijd in poule 3011 van rayon west. Een tegenstander, die de heren kenden van het succesvolle seizoen 2010-2011, waarbij ze toen in Delft de winstpunten moesten achterlaten. Hoe anders zou het deze keer gaan, op de dag dat sponsor the Duke of Oz 2 jaar bestond …

Wat er aan vooraf ging:
In mei werd de beker (regio 1e klasse) boven het hoofd geheven. Juni was de maand dat er plannen werden gemaakt voor het komende seizoen met meer spelers, een complete coaching staff, regelmatig aandacht in de plaatselijke pers en uitgesproken, maar haalbare doelen. In juli wilden de mannen eigenlijk al de zaal in om te gaan trainen. Half augustus was daar eindelijk de eerste training met 16(!) man (terwijl afgelopen seizoen een opkomst van 8 al ruim was). Ondanks blessures en werkverplichtingen ligt de gemiddelde trainingsopkomst in september nog steeds boven de 10 man.

Naast alle nieuwe zaken, zit er zeker nog een grote “oude, vertrouwde” component in het team. 8 spelers zijn terug na vorig seizoen en ook de bankspelers zijn bekende gezichten. Halverwege het seizoen zal ook Raymond Schijf weer aansluiten.

Toch nog even de nieuwe spelers genoemd: Rutger Wijnbelt, die we kennen uit de bolwerkteams met Ben Ponsioen, is aangesloten en brengt een bulk energie mee. Gerald Rosenhoff is een speler die op veel plekken uit de voeten kan, maar die buffelend onder het bord tot nu toe het best tot zijn recht komt.

De voorbereiding kende ups en downs. Een vroege oefenwedstrijd tegen tegenstander in de competitie werd verloren. Tijdens een toernooi bij BV Bourgondië werd het team 2 wedstrijden met de neus op de feiten gedrukt, maar wist het de rug te rechten en werden de overige wedstrijden gewonnen, zodat beslag werd gelegd op de 5e plek (in een veld van 9 teams). Ook waren er de blessures van Koen (doet alweer mee) en Sebastiaan. De laatste oefenwedstrijd wisten we het LUSV, dat in het rayon uitkomt, een helft lang lastig te maken. In de tweede helft misten we met name aanvallend de aansluiting.

Dan de wedstrijd tegen Punch 4. Deze tegenstander kwam 5 minuten voor aanvang binnen met 6 spelers en was bovendien nog hun reserveshirts vergeten. BVL toonde vanaf minuut 1 gretigheid en binnen de kortste keren stond het 13-2. Het kwart werd gewonnen met 25-10. Eindelijk was Punch ook warm en liep het aan Leiderdorpse kant wat stroever. Bij rust was de voorsprong nog slechts 10 punten: 33-23. Daarna wist de thuisploeg de vorm weer te vinden en via 59-35 werd het uiteindelijk 79-49. Die avond konden ploeg en sponsor elkaar over en weer feliciteren aan de Oude Singel.

Scores: Maarten 6, Niels 12, Rutger 6, Boudewijn 7, Gerald 12, Pieter 4, Reinier 6, Dave 25.

Ook gespot tijdens de voorbereiding:

[img]/img/nieuws/HS1bubbelbad.jpg[/img]