Traditioneel wordt het basketballseizoen van Zorg en Zekerheid Leiden geopend met een Open Dag. Dit keer is die op zondag 4 september, de dag dat er wordt geoefend tegen Leuven Bears, de nieuwe ploeg van de Leidse held Monta McGhee. Het jeugdprogramma is van 10:00 tot 12:30 uur, de wedstrijd tegen de Belgen begint om 16:00 uur.

Iedereen is welkom bij deze Open Dag, de vloer is echter voor de jeugd en de spelers van het eerste team. De dag wordt geopend met een wedstrijdje, waarbij een aantal spelregels zal worden uitgelegd. Daarna is er een speciale Zorg en Zekerheid-quiz met leuke prijzen voor iedereen.

Voorafgaande aan een clinic door spelers van Zorg en Zekerheid, worden de spelers via een erehaag voorgesteld aan publiek en clinicdeelnemers. Na de clinic is er een wedstrijdje met de besten, gekozen door de spelers van het eerste team.

Na dat alles volgen de hoogtepunten voor het plakboek: op de foto met spelers en/of de kampioensbeker en de kans om alvast de handtekeningen te verzamelen van de ploeg, die vanaf 1 oktober op jacht gaat naar een nieuwe landstitel.

Om er zeker van te zijn dat iedereen een bal heeft voor de diverse oefeningen is het handig om- als je die hebt- een eigen bal mee te nemen.