LEIDERDORP (westonline.nl)- De vrouwen van wereldtickets.nl Leiderdorp zijn kampioen van Nederland geworden. In de derde wedstrijd van de play offs versloegen de Leiderdorpse basketbalvrouwen Binnenland Rotterdam met 73-65. Leiderdorp pakte daarmee in de play offs op een beslissende 3-0 voorsprong op Rotterdam.

[b]Overtuigend begin[/b]
De ploeg van coach Ferenc Szitas kwam flitsend uit de startblokken. Na het eerste kwart van de wedstrijd stond Leiderdorp dan ook met 20-9 voor. In het tweede kwart kreeg Leiderdorp veel strafworpen tegen. Rotterdam kwam daardoor terug in de wedstrijd tot 30-27.
In het derde en vierde kwart stelde Leiderdorp orde op zaken en trok de overwinning en daarmee het landskampioenschap naar zich toe.

[b]Marlous Nieuwveen[/b]
Uitblinkster en topscorer bij Leiderdorp was Marlous Nieuwveen. De vrouw die aan het begin van het seizoen terugkeerde uit de Italiaanse Serie A naar haar oude ploeg was goed voor 26 punten.

[img]/img/nieuws/get_image.jpg[/img]
Leiderdorp landskampioen (foto: OrangePictures)