Joris Zandbergen neemt per direct afscheid als coach van de Wereldtickets.nl. De 42-jarige Leiderdorper, die tweeënhalf seizoen aan het roer stond van de vrouwenploeg, geeft voorrang aan zijn leven buiten basketbal.
Zo gaat Zandbergen dit jaar zijn studie aan de universiteit oppakken en begint hij een eigen bedrijf. Het coachen van een team in de eredivisie valt daarmee moeilijk te combineren. ,,Zeker als je het allemaal goed wil doen’’, aldus de oefenmeester. ,,Ik merk dat het basketbal mij het afgelopen jaar veel energie heeft gekost. Temeer daar ik in de zomer met het Nederlands jeugdteam ook nog eens naar het EK ben geweest. Het is tijd om de batterij voor basketbal eens goed op te laden.’’
Wereldtickets.nl geldt dit seizoen als een van de favorieten in de eredivisie. Toch stapt de coach vroegtijdig op. ,,Ergens wel jammer natuurlijk, maar ik denk dat het team en ik wel zonder elkaar kunnen. Als je het niet met heel veel plezier kunt doen, moet je het niet doen. Dan maakt het niet uit of je eventueel kampioen kan worden. Ik wens het team in ieder geval heel veel succes’’, verklaart Zandbergen.
Over de opvolging voor de rest van het seizoen, wordt binnen enkele dagen een beslissing genomen door Rinus Kroon, voorzitter van de stichting Top Basketbal Leiderdorp. Zandbergen blijft nog wel zijdelings bij de organisatie van het basketbalteam betrokken. Komende donderdag speelt Wereldtickets.nl in eigen Bloemerdhal de derby tegen het Katwijkse Grasshoppers.