Eindelijk was het zover. Het MU18 (bolwerk)team speelde afgelopen zondagmiddag hun eerste rayonwedstrijd in Capelle aan de IJssel tegen het plaatselijk Cady’73.
In de achterliggende maanden werd de regiocompetitie redelijk eenvoudig gewonnen dus gingen de meiden ongeslagen de strijd aan in de zo gewenste rayoncompetitie.
Voorafgaande aan de wedstrijd was bij de speelsters en de beide coaches toch een gezonde spanning te bemerken. Logisch natuurlijk want nu zou duidelijk worden hoe de meiden ervoor stonden tegen een opponent die gewend was op dit niveau te spelen. Voor de meiden was dit allemaal nieuw.
Helaas heeft in de winterstop steunpilaar Kyrah besloten vanwege stage en werk niet meer deel uit te maken van de MU18 zodat Kelly (BVO MU18) gevraagd was de opengevallen plek in te nemen.
Het eerste kwart startte rommelig voor beide teams, BVL en ook Cady hadden moeite om het netje te vinden. BVL had ook moeite om met de 24sec. klok te spelen. Onze meiden waren dat duidelijk (nog) niet gewend. Dit leverde Cady twee keer balwinst op nadat BVL verzuimd had binnen 8sec. over de middenlijn te komen. Ook lukte het een keer niet om binnen de 24sec. klok tot een schotpoging te komen en minimaal de ring te raken. Toch knokte het BVL-bolwerkteam zich naar een verdienstelijke 14-12 voorsprong aan het einde van het eerste kwart.
Duidelijk was te zien dat er op de guardpositie versterking nodig is, Tessa is (nog) niet fit en kan maar op 60-70% van haar kunnen spelen. Gelukkig zit die versterking er aan te komen en hopelijk kan Manon a.s. zaterdag al meespelen wanneer het sterke Green Eagles op bezoek komt in de Bloemerdhal (18 uur). 
Coach Eveline wisselde veel. De passing was slordig en leverde in alle kwarten (te) veel balverlies op. De nieuwe center, Kelly, speelde als één van de weinigen zonder zenuwen en draaide een paar maal zonder schroom goed naar de basket. Het tweede kwart was min of meer een kopie van het eerste en BVL kon zowaar met een klein gaatje gaan rusten 35-29, met wat meer overtuiging en zorgvuldigheid had dit gaatje een gat kunnen zijn.
In het derde kwart ging in eerste instantie de strijd gelijk op maar in het 2e deel werd BVL overlopen en poetste Cady het verschil simpel weg door goed te anticiperen en de fouten af te straffen. Verdedigende rebounds werden verloren of afgepakt, aanvallend werd keer op keer balverlies geleden en de BVL-ers lieten het hoofd hangen. De zo mooie ruststand werd door Cady met beter teamspel omgebogen in een 57-47 voordeel voor de thuisploeg aan het einde van het derde kwart.
In het vierde kwart kwamen de BVL meiden nog even terug tot 5 punten maar de koek was een beetje op. Niemand haalde eigenlijk zijn “normale” niveau in de wedstrijd. Strijd was er wel maar het lukte allemaal even net niet. Het was voor de coaches en speelsters van MU18 allemaal nog wat té onwennig. Er is een hoop geleerd van deze wedstrijd en om met een verlies (68-58) in de eerste rayonwedstrijd van het veld te stappen is zeker geen schande en belooft veel voor de komende wedstrijden. Het kan alleen maar beter worden!

[i]Scores:[/i] Tara 17, Abike 9, Kelly 9, Myrenka 7, Lotte 5, Meike 5, Kirsten 2, Melissa 2 en Tessa 2.