Werd er in het eerste helft van het seizoen geen wedstrijd verloren, dit weekend moest de U18 in zijn eerste thuiswedstrijd al de eerste nederlaag incasseren tegen HBV Jumpers. De Hagenezen hadden de langste adem in een verre van aantrekkelijke wedstrijd. De U18 trad aan zonder ”Europees” topscorer Dennis, maar wel met de bankspelers uit de U16: Marco, Calvin en Luuk. Vanaf begin af aan begon de U18 zeer onrustig. Mark,(nog enigszins geblesseerd, door een snowboardval en een avondje stappen), Floor, Okke, Pieter en Jimmy wilden in zo kort mogelijke tijd scoren en zelfs na foutieve passes, verkeerde schoten, teveel 1 tegen1 akties, bleef de U18 met het hoge tempo doorgaan met als gevolg dat Jumpers veel te eenvoudig kon bijblijven; helaas konden de bankspelers Jelle, Janno, Marco, Luuk en Calvin ook niet meer rust in het spel brengen en moesten zij constant achter de wervelwinden Okke en Mark aanrennen. Na de eerste periode stond het 10 – 5 ! Die 5 duidde gelukkig op goed verdedigingswerk maar die 10 had minimaal 20 moeten zijn. In de 2e periode begonnen we ook de verdediging te verwaarlozen en lieten we te vaak de achterlijn onbeheerd of waren te laat. Jumpers kon langzaam aan terugkomen en met rust stond het 19 – 15. Ondanks het dringend advies van de coach om rustiger te gaan spelen en lange aanvallen te spelen, werd er toch liever gekozen voor de oude taktiek in de eerste helft, het aantal turnovers liep hard op en Jumpers kreeg nu eenvoudige layups en voor we het wisten stond Jumpers na de 3e periode met 1 punt voor: 32 – 33 ! De 4e periode werd spannend, de U18 ging nu wel beter spelen, de aanvallen werden eindelijk beter opgezet en we namen weer de leiding, maar Jumpers rook nog steeds kansen en wist terug te komen en zelfs een voorsprong te nemen: 39 – 43 in de 9e minuut. Met een full court press probeerde BVL bij 41 – 43 nog tot een verlenging af te dwingen, maar helaas de vrije kans onder het bord ging er niet in en Jumpers ging verdiend met 2 punten naar huis. De U18 staat weer met beide benen op de grond. Van deze tegenstander had – zelfs zonder Dennis – niet verloren hoeven te worden, maar als we weigeren om adviezen op te volgen en niet als team te spelen, dan zou het wel eens kunnen gebeuren dat er meer verloren gaat worden in deze poule en dat zou toch zonde zijn. De U18 weet, hoop ik na deze wedstrijd, zelf wel dat het veel beter kan (en moet ).

[i]Scores:[/i] Mark (10), Floriaan (9), Okke (6), Jimmy (5), Janno (4),Pieter (3), Jelle en Calvin (2)