Waar Wereldtickets DS1 wel eens verslag doet vanuit de ziekenboeg, zou dezelfde razende reporter ook weleens een bezoekje kunnen brengen aan het door blessures geplaagde Under 14-1. Olivier is op de weg terug en Maarten traint alweer voorzichtig mee. Beiden kampen al maanden met de Osgood-Slatter blessure. Afgelopen weekend kwamen daar ook nog eens Burhan (knie) en Dirk (enkel) bij. Ook Ferdy (beetje last van de knie) en Sam (ziek geweest) waren niet helemaal fris, maar wel present. Bo was wel fris, maar niet aanwezig vanwege een wedstrijd met het bolwerkteam. Dus mochten Mathijs en Puck, Luc, Jona, Sam, Ferdy en Gino (die de afgelopen weken sterk speelde bij J14-2) de oplossing gaan verzinnen. Ihaab zou later nog aansluiten, omdat hij eerst nog een wedstrijd met zijn eigen (X12-1) team zou spelen.
Vanaf het begin gaven de ploegen elkaar geen duimbreed toe. Pakte de ene ploeg eens een voorsprong, dan wist de andere ploeg dit binnen enkele minuten weer recht te zetten. Mathijs en Puck waren duidelijk nog aan het zoeken in hun nieuwe rol als guard en dus lukte niet elke pass, zoals hij bedoeld was. Ook werd nogal een het verdedigend evenwicht uit het oog verloren. Leiderdorp bleef na het eerste kwart in het spoor, maar de bezoekers uit Den Haag leidden met 12-13.
In het tweede kwart pakte BVL meteen de leiding terug door een score met bonus, maar na enkele snelle scores van de tegenstander kon opnieuw begonnen worden aan een inhaalrace. Deze slaagde en de rust werd bereikt met een terechte stand 30-30. Om aan te geven hoe gelijkopgaand deze helft was: 5 keer stond het gelijk en 9 keer had een andere ploeg de voorsprong.
Intussen was Ihaab (vlak voor rust) aangekomen en hij mocht gelijk aan het derde kwart beginnen. Met een extra guard en de ervaring die Mathijs en Puck uit de eerste helft hadden meegenomen verliep het Leiderdorpse spel soepeler. Samen wisten zij 24 van de 32 punten in de tweede helft te scoren. Door een kleine onachtzaamheid in de verdediging wist Jumpers nog wel de voorsprong te pakken, maar dat werd snel rechtgezet. De bezoekers konden het even niet bijbenen en met 6 punten voorsprong kon BVL beginnen aan het laatste kwart (38-44). De voorsprong werd 10 punten en deze kon worden vastgehouden. Ook het slotoffensief van Jumpers met o.a. een driepunter kon daar weinig meer aan veranderen: 62-58. J14-1 kan dus ook spannende wedstrijden winnen.

scores: Mathijs 17, Jona 10, Puck 16, Luc 9, Gino -, Ihaab -,Ferdy 4, Sam 6.

Foto’s met dank aan Michiel Wildeman (Green Eagles)