AMSTERDAM – Voor Zorg en Zekerheid U16 stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Mosquito’s op het programma. Na de zinderende overwinning van afgelopen week een wedstrijd waar met het nodige vertrouwen naar mocht worden uitgezien.
Maar helaas begon Zorg en Zekerheid Leiden ook dit keer zwak aan de wedstrijd (zenuwen, niet kunnen omgaan met spanning, gebrek aan scherpte?). Na zes minuten keek de ploeg tegen een 7–3 achterstand aan. Dat was natuurlijk stukken beter dan de 20-2 en 10-0 achterstanden uit vorige wedstrijden, maar toch….

Gelukkig ging het team daarna iets beter spelen en kon een bescheiden voorsprong op Mosquito’s worden genomen. Maar tot en met het derde kwart bleven beide teams vrij dicht bij elkaar en hield Mosquito’s nog steeds uitzicht op een eerste overwinning. Dat veranderde in het vierde kwart. Zorg en Zekerheid bleek toen opeens wel te weten wat uitboxen, teamplay en scoren inhoudt. Het gevolg was dat dit kwart met 26–7 werd gewonnen.

De wedstrijd eindigde daardoor toch nog ruim in het voordeel van Leiden (46–76). De tweede opeenvolgende overwinning was daarmee een feit. Tot al te veel optimisme mag dit echter nog niet leiden. De tegenstand van veel andere teams uit de poule zal aanzienlijk groter zijn dan van Mosquito’s. En als er dan drie kwarten gespeeld wordt als zondag, dan worden dat lastige wedstrijden.

Scores: Mark Rasenberg 16, Rudi Haamke 11, Ernes Mahmutovic 10, Alperen Demirbag 9, Alex Gerrevink 8, Iosto Fodde 7, Arend Raats 6, Lars Kimpel 5 en Thomas Kruithof 4.