Zes puntjes in het vierde kwart. Daar verontrust je op de openingsdag van het seizoen, de huidige landskampioen niet mee. Het 74-55 verlies van Wereldtickets.nl bij Pro Build uit Landsmeer oogt fors en was zeker niet onverdiend, maar er had beduidend meer ingezeten.
De Leiderdorpse ploeg liet vooral in het eerste kwart zien waar het toe in staat is. Razendsnelle omschakelingen onder leiding van guard Corine Manuputty zorgden voor een 0-6 opening en een 12-21 stand na tien zuivere speelminuten.
De landskampioen herpakte zich in het tweede kwart, maar ook dat eindigde nog in Leiderdorps voordeel. Na rust maakten Kati Harty en Molly Mcdowell het verschil. Het bij vlagen onstuitbare Amerikaanse duo van Landsmeer, scoorde maar liefst tweederde (48 punten) van de totale teamproductie. En naarmate zij het stempel op de partij drukten, kreeg Wereldtickets.nl het steeds moeilijker om aanvallen doeltreffend af te ronden. Kim Hartman vormde daarop een uitzondering, maar doordat zij al vroeg in het derde kwart in foutenlast raakte, kwam haar teller niet verder dan 17.
Positief was het invalbeurtje van Lidwien Arndt, die daarmee haar officiele debuut maakte. Daarmee is ook weer een echte Leiderdorpse tot de eredivisie toegetreden.
Verder vierde het team van Pro Build en coach Laki Lakner de zege dusdanig uitbundig, alsof zojuist een directe concurrent aan de kant was geschoven. En ja, dat is natuurlijk ook een heel positief teken over hoe de eredivisie tegen het sterk vernieuwde Wereldtickets.nl aankijkt.

Pro Build – Wereldtickets.nl
12-21
30-32 (18-11)
55-49 (25-17)
74-55 (19-06)

Topscores: Kim Hartman 17, Marlous Nieuwveen 13 (11 rebounds) en Corine Manuputty 13.

[img]/img/nieuws/lidw2.jpg[/img]
(Lidwien Arndt)

Nagekomen bericht:
Foto’s zijn te vinden via onderstaande link.
Let op, ze zijn uitdrukkelijk niet voor commercieel gebruik bedoeld.
En we bedanken Anneke Wals ervoor.

http://picasaweb.google.nl/ProbuildLions/ProBuildVsWereldtickets09102010#