Op papier zou de wedstrijd tegen BS Leiden U18-3 een eenvoudige klus voor BVL moeten zijn . Met 2 ex-rayon 2de jaars u18 spelers en daarnaast enkele nieuwe, talentvolle U18 spelers aangevuld met bolwerk U16 rayon spelers, moest BVL meer basketbalkracht kunnen bieden dan BS Leiden. Bij BS Leiden spelen weliswaar ook 2 bolwerk rayon spelers, alleen zijn zij 1ste jaars U16….. Toch begon BVL, zonder Jelle en Okke, de wedstrijd onrustig, aanvallen werden te snel uitgevoerd, verdediging was te slap en layups werden eenvoudig gemist. Bovendien liet het samenspel van BVLte wensen over, met als gevolg: BS Leiden bleef netjes in de buurt van BVL en aan het einde van de eerste periode stond het 14 -9! Na de taktische tips van de coach in de 2e periode werden de opdrachten veel beter uitgevoerd, de defense werd strakker uitgevoerd, de passing verbeterde en ook de snelheid nam aan de kant van BVL toe. Doordat BVL gemakkelijk kon doorwisselen, konden we druk blijven houden op BS Leiden, het samenspel tussen U18 spelers : Pieter, Janno, Jimmy, Floriaan, Dylan, Dennis en Mark en U16 spelers Marco, Calvin en Luuk werd steeds beter en Leiden moest naar adem snakken gezien de 23-2 run in deze periode. Na rust zette BVL het goede spel voort, als moest de verdediging wel meer scores toelaten, BVL ging als antwoord iets fysieker spelen, wat niet in goede aarde viel bij de coach van Leiden maar na tussenkomst van de coaches en scheidsrechter Michiel, werd het fysieke spel afgezwakt en werd er (gelukkig) meer op techniek verdedigd. Floriaan, Jimmy, Luuk, Calvin maar ook rookie Dylan speelden prima in die periode en zorgden voor mooie scores, na de 3e periode stond het 54 -19. BS Leiden gooide de handdoek in de ring en BVL kon zich naar hartelust uitleven in de 4e periode. Met de befaamde ijshockey wissel ( 5 om 5 man wissel) als middel had BVL een 23-0 run in de laatste periode en een 77 – 19 eindstand. Ik heb een goed team aan het werk gezien, met als onbetwiste uitblinker Dennis, die zijn medespelers blindelings wist te vinden, gecontroleerd in zowel aanval als verdediging speelde en daarnaast ook nog eens topscorer werd. Maar ook alle anderse spelers verdienden gisteren een dikke pluim voor het vertoonde spel. Als dit team tegen andere tegenstanders ook zo geconcentreerd en gecontroleerd blijft spelen dan moet een hoge klassering in deze klasse er zeker inzitten.
Ramon van Winkel

[i]Scores:[/i] Dennis (20), Floriaan (18), Luuk (10),Dylan (7), Jimmy en Calvin (6), Janno en Mark (4), Marco (2) en Pieter (-)

[img]/img/nieuws/JU18.jpg[/img]