[b]Heren U20 Bolwerk, dat “gehost” is bij Oegstgeest, is hot. Vanmiddag werd een flinke overwinning geboekt op CobraNova. Daarmee blijft dit team ongeslagen, nu al 3 wedstrijden.[/b]

[img]/img/nieuws/LOL-logos.png[/img]

Er zijn een behoorlijk aantal teams waarvoor de Bolwerkconstructie een geweldige goede oplossing biedt voor een anders vrij zuur probleem: elk van de verenigingen heeft een paar leuke spelers, maar eigenlijk te weinig voor een volwaardig combi-rayonteam. Door die spelers samen te brengen in een Bolwerkteam is dat volwaardige combi-rayonteam er dus wel! Heren U20 Bolwerk is zo’n team.
Zo’n 12-13 gedreven mannen van Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp spelen in het tenue van Oegstgeest gebroederlijk samen. Van verenigingsrivaliteit is geen sprake, goedmoedige verenigingsgrappen zijn uiteraard toegestaan, maar wat overheerst is een prima teamgeest, die belangrijker is dan kinnesinne over van welke club je bent. Daar komt bij dat een flink aantal spelers van dit team twee jaar geleden nog teamgenoten waren bij Leiden, dus wat doet het er allemaal toe.
Wat er wel toe doet, is de manier waarop deze mannen samenspelen, samenwerken, samen trainen, samen in het veld staan. Er wordt twee keer in de week getraind. Aanvankelijk nog zonder trainer/coach, maar dat losten de heren prima op door zelf zeer concientieus bij toerbeurten de trainingen voor te bereiden. Inmiddels is Leiderdorper Mark Allessie (vader van David en zelf ook fanatiek basketballer) bereid gevonden om de coaching op zich te nemen en 1 training in de week te verzorgen. De andere doen de heren nog keurig zelf.
 
De eerste wedstrijd, thuis in De Cuyl tegen Lokomotief werd met 79 – 65 (14 punten verschil) gewonnen. De tweede overwinning was al weer wat forser: BV Lisse werd -wederom in De Cuyl- met 91 – 59 naar huis gestuurd (32 punten verschil). En vanmiddag was CobraNova het slachtoffer van deze mean machine: in Forum Kwadraat werd het 48-83 (35 punten in het voordeel van ons team).
 Ons team was oppermachtig, maar had -gek genoeg- een paar rare dipjes, waarin er niet gescoord werd en waarin de tegenstandert toegelaten werd een klein spurtje te trekken.
Deze dipjes kwamen misschien voort uit een gevoel van overmoed, wie weet het, maar gelukkig werd dit telkens weer goed hersteld en denderde het team er vervolgens weer zwaar overheen. Nu moet ook gezegd worden dat de tegenstandert wel heel vaak mis schoot. Deels was dit te danken aan de zware verdediging van onze heren, maar deels was het gewoon ook slecht.
 
In het eerste kwart gingen Brendan, Julian, Tim, Maikel en Kevin van start. Na een 0-6 startrun van ons (met een drietje van Julian) stokte het heel eventjes en zette CobraNova een 6-0 run ertegenover: 6-6. het werd het kwart met het minste winstverschil: 10-15.
Het tweede kwart was prijsschieten voor ons team. Sjors was wel heel erg op dreef en maakte 8 punten, Lodewijk een drietje en ook Jordan gaf goed partij met 4 punten. Ons team scoorde 23 punten tegen 10 puntjes voor de tegenstandert; het beste kwartresultaat. We gingen de rust in met een comfortabele 20-38 stand (18 punten). Het verschil was veel groter geweest als we CobraNova in de laatste minuten niet wederom een runnetje hadden toegestaan.
Na de rust was het wederom van hetzelfde laken een pak. Brendan scoorde 7 punten, waarvan 1 drietje, Julian pakte zijn tweede drietje plus nog een gewone score en Tim was ook goed voor 7 punten. Bij vlagen werd er stevig verdedigd, maar ook in dit kwart mocht CobraNova weer even een runnetje maken. Erg vreemd. Perioderesultaat was niettemin 13-23 (weer 10 punten verder uitgelopen), hetgeen een stand van 33-61 inhield.
Het laatste kwart begon wederom met een flinke run van CobraNova, die vervolgens weer genadeloos werd afgestraft. Erg vreemd allemaal. Maikel knalde er 2 drietjes in, Mannes ook eentje en David was goed voor 6 punten. Perioderesultaat: 15-22 (7 punten), waarmee de einduitslag op 48-83 kwam.

[i]Scores:[/i] Brendan (15), Sjors (14), Tim (9), David, Julian, Maikel (8), Jordan (6), Mannes (5), Kevin (4), Daan, Lodewijk (3).

In totaal gingen er 7 driepunterts in: Julian en Maikel (2), Brendan, Mannes, Lodewijk (1).

Er wordt erg hard gewerkt in dit team. Spelers zat (vandaag 11, omdat Erik geblesseerd is), dus als je in het veld staat, dan geef je alles wat je hebt. Daan zei dat hij vorig seizoen na een 40-minuten wedstrijd minder moe was dan nu, na een stuk minder minuten! “De intensiteit is gewoon veel groter.” Goede zaak!
Volgende week zaterdag 23 oktober gaat de reis naar Zeist om het op te nemen tegen B.Z. 72. Hopelijk gaan er weer veel fans mee! Het is voor deze ouwe BS Leiden-rot even wennen om “Hup Oegstgeest” te moeten roepen (we hebben ook nog even “Hup Bolwerk” geprobeerd, maar dat klinkt echt niet!), maar daar komen we ook nog wel overheen. Het teambelang is hier groter dan het clubbelang!

[i]Verslag: Martin Hooymans[/i]