Richelle van der Keijl is, met enige vertraging, uitgeroepen tot Wereldtickets.nl Rookie of the Year. Een prijs voor haar optreden in het afgelopen seizoen. Dat gebeurde vrijdagavond in sportcomplex De Does, na afloop van het pittige oefenduel tussen de Leiderdorpse eredivisionist en HLB Accountants Den Helder, het huidige team van Van der Keijl.
Voorzitter Rinus Kroon overhandigde Richelle (zie foto) een paar presentjes en wenste haar, evenals de drie andere ‘jonkies’ die van Wereldtickets.nl naar Den Helder zijn overgestapt, veel succes.
Het oefenpotje eindigde vlak daarvoor met 85-70 in Leiderdorps voordeel. De thuisploeg mag dan over een bijna geheel vernieuwde selectie beschikken, ongewijzigd is de hoofdrol die Bridget Yoerger voor zichzelf opeist. De Amerikaanse kon met 20 punten, 15 rebounds en 8 steals weer klinkende cijfers overleggen.
Wereldtickets.nl nam in de beginfase een bescheiden voorsprong, maar het jeugdige team uit Den Helder had vervolgens een minuut of vijftien de overhand. Op een 18-22 score, na het eerste kwart, volgde een 31-43 ruststand. Een surplus aan ervaring en lengte, lieten de wedstrijd in het derde kwart compleet kantelen. Maar niet voordat Van der Keijl aan Helderse kant en Kim Hartman bij de thuisploeg met blessures naar de kant moesten in de bij vlagen robuste confrontatie.
Uiteindelijk werd het, relatief eenvoudig, 85-70. Met Marlous Nieuwveen op 19 punten. Hartman op 12 en Corine Manuputty op 11.
De zege maakte een einde aan een week waarin sportpsychologe Kika Stijger en de nieuwe teamcoordinator David Weise, aan de mentale kant van de selectie hebben geschaafd. Waarbij de meiden niet alleen in de sportschool of -hal, maar ook in het klaslokaal op het teambelang werden gewezen. Onderstaande foto toont een van die bijeenkomsten.

[img]/img/nieuws/DSC01983.JPG[/img]