Stichting Topbasketbal Leiderdorp (STBL), de moederorganisatie van Wereldtickets.nl, is genomineerd voor de jaarlijkse Leiderdorpse sportverkiezingen. De prijzen worden tijdens een gala-avond op vrijdag 19 november uitgereikt. Dat gebeurt in de aula van het Visser ’t Hooftlyceum.
STBL dingt mee naar de hoofdprijs in de categorie ‘Sportvereniging van het Jaar’. Wereldtickets.nl was ook aangemeld voor ‘Sportteam van het Jaar’, maar haalde daarbij de laatste drie niet.
Dat is best opmerkelijk. Het gaat in ons geval om een aansprekende sport, de enige Leiderdorpse sportploeg op het hoogste landelijke niveau, en het enige (semi-)professionele sportteam in Leiderdorp.
De jury verkoos echter studentenroeien, meisjeshockey en zaalkorfbal op het derde niveau, boven Wereldtickets.nl. Daar gaan we zeker niet zuur over doen, maar we kijken wel met belangstelling uit naar het juryrapport waarin deze keuze wordt verdedigd.
Daar staat tegenover dat jeugdinternational Willemijn Kallenberg bij de laatste drie zit in de categorie Sportvrouw van het Jaar. Kallenberg, komend seizoen uitkomend voor Binnenland Rotterdam, was daarvoor niet aangemeld door de STBL, maar zij is toch bij de genomineerden opgenomen.
De jury bestaat uit Giulietta Zanda, Saskia Stoelinga en Tim Brouwer de Koning, namens de stichting Sportpromotie Leiderdorp.