Marlous Nieuwveen (30) komt komend seizoen uit voor Wereldtickets.nl. Dat heeft zowel het bestuur van de stichting Topbasketbal Leiderdorp als de basketbalster zelf bekendgemaakt. Veelvoudig international Nieuwveen komt over van de Italiaanse topclub Famila Wüber Schio.
De 1.93 meter lange center speelde in haar jeugdjaren bij BV Leiderdorp. Daarna verhuisde ze naar de VS om daarna, de afgelopen acht jaar, als fullprof de wereld rond te reizen. Van Korea naar onder meer Hongarije, Frankrijk, Spanje, de VS (WNBA) en Italië. In die periode was ze vaste klant in het Nederlands team. Ook komende zomer maakt ze deel uit van de oranjevrouwenselectie.
,,Ik was eigenlijk van plan nog een jaar in het buitenland te blijven’’, aldus Nieuwveen. ,,Maar ik kon hier een baan krijgen die precies aansluit op wat ik na mijn sportcarrière wil.’’
De keuze om bij Wereldtickets.nl in Leiderdorp te gaan basketballen, was na die beslissing snel gemaakt. ,,Dat is toch mijn oude club. Ik weet dat zaken er goed zijn geregeld en door de betrokken mensen hard wordt gewerkt om er iets moois neer te zetten.’’