Wat al een tijdje boven de transfermarkt hing, is nu definitief. Wereldtickets.nl gaat afscheid nemen van alle vijf ‘jonkies’. Nadat eerder Willemijn Kallenberg al aangaf een overstap te maken naar Binnenland Rotterdam, vertrekken nu ook Richelle van der Keijl, Zera Butter, Maxime Essenstam en Roos Kruithof uit Leiderdorp. Het kwartet gaat spelen bij HLB Accountants Den Helder.
Met de vijf jeugdinternationals, aanvankelijk nog maar vijftien jaar, maakte Wereldtickets.nl twee jaar geleden een geslaagde herintrede in de eredivisie van het vrouwenbasketbal. Anderhalf seizoen pakte de gok, om bijzonder jonge en onervaren speelsters op te stellen, boven verwachting uit. Maar in het afgelopen halfjaar ontstonden fricties tussen de jeugdige speelsters, hun ouders, de technische staf en het bestuur van de stichting Topbasketbal Leiderdorp.
Met het tussentijds aantrekken van de immer dominant spelende Judy Wright, vonden de vijf dat ze minder aan bod kwamen. Daar stond tegenover dat het quintet, dat ook in andere teams verplichtingen had, vaak trainingen en wedstrijden van Wereldtickets.nl moest afzeggen als gevolg van hun overladen programma.
Aan het einde van het afgelopen seizoen was al duidelijk dat een scheiding voor beide partijen de beste optie was. En dat is nu ook definitief gebeurd. Een even jammerlijke als onvermijdelijke beslissing. Uiteraard worden de vijf heel veel succes gewenst bij hun nieuwe clubs.