Het seizoen zit er bijna op. Er worden nog enkele finales gespeeld (of dat is inmiddels gebeurd), maar de meeste basketballers hebben de laatste wedstrijd van het seizoen al achter de rug. Stilzitten deze zomer in afwachting van het nieuwe seizoen hoeft trouwens niet. Er kan namelijk volop worden gebasketbald deze zomer!

De Nederlandse Basketball Bond organiseert deze zomer de tweede editie van Streetball Masters. Streetball Masters 2010 doet in totaal zeven steden aan. De tour start op 22 mei in Arnhem, de laatste voorronde en de finale zijn op 21 en 22 augustus op Spuiplein in Den Haag. De finale vormt de grote climax van Streetball Masters. Daar wordt namelijk gestreden om de titel Nederlands Kampioen Streetball 2010. Meer weten over Streetball Masters 2010? Ga dan naar www.streetballmasters.nl. Wil je de flyer bekijken? [url=/nieuwsbrief/img/2010-05/Flyer_SBM_2010_Den_Haag.pdf]Klik dan hier[/url]. En hoe zat het nu met Leiden?

[b]SKILLZZ 3 ON 3 STREETBALL TOURNAMENT LEIDEN[/b]
Van 31 juli tot en met 2 augustus staat de stad Leiden in het teken van Top Basketball! Tijdens deze dagen wordt de 2e editie van het internationale basketball toernooi de Nations Cup georganiseerd. Hierin neemt het Nederlands team het op tegen grote basketballanden als België, Zweden en Duitsland!
Naast de Nations Cup vindt er op zaterdag 24 juli nog een Top Basketball Evenement plaats. Namelijk het Skillzz 3 on 3 Streetball Tournament Leiden!
Een 3 tegen 3 straat basketbaltoernooi waarin jij het opneemt, met jouw persoonlijk samengestelde team, tegen andere teams van jouw leeftijd! Daarnaast zullen er diverse spectaculaire optredens plaatsvinden en kun je je inschrijven voor een dunkcontest!

[i]Voor wie?[/i]
Er wordt gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën van 12 jaar tot en met 23 jaar en ouder. Ben je lid van een basketbalvereniging of speel je wel eens voor de lol op een pleintje? Stel dan nu je eigen team samen! Vorm een team van minimaal 4 en maximaal 5 spelers. Verzin een originele naam voor je team en schrijf je in!!

[i]Waar en wanneer?[/i]
De locatie van het toernooi is op de Beestenmarkt, midden in de stad Leiden! Het 3 tegen 3 toernooi wordt gehouden op zaterdag 24 juli. We starten om 10.30 en het duurt in principe de gehele dag. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en het schema zal de prijsuitreiking plaatsvinden aan het einde van de middag. De winnaars ontvangen o.a. tickets voor de Nations Cup en zullen aanwezig zijn bij een wedstrijd van het Nederlands team!
Schrijf je nu in voor 18 juli! Inschrijfgeld is € 35 per team. Er is maar ruimte voor een beperkt aantal teams, dus vol = vol!
Voor meer informatie en inschrijvingen kijk op www.skillzz.org.