[b]Leiderdorp – Zorg en Zekerheid U16 speelt z’n beste wedstrijden tegen hoog geklasseerde tegenstanders. Zo ook zaterdag in de Bloemerdhal. Mosquito’s was zaterdag de overwinnaar op punten (87 – 94), maar ZZ mag zich toch wel de “morele” winnaar noemen. Als we de wedstrijd overzien, speelde Zorg en Zekerheid drie kwarten gelijkwaardig of zelfs beter dan de zekere play-off kandidaat uit Amsterdam. In het tweede kwart nam Mosquitos een voorsprong van 10 punten, dat bleek achteraf beslissend.[/b]

Binnen vier minuten leidde Zorg en Zekerheid de wedstrijd met 9 – 2. Dat was dik verdiend. Er werd snel gespeeld, de vrije man werd gevonden en er werd met scherp geschoten. Mosquitos organiseerde zich en begon meer inside te spelen. Daar had ZZ even geen antwoord op, na een paar minuten was de stand weer in evenwicht. Maar, Zorg en Zekerheid liet zich de kaas niet van het brood eten. Het team ging de strijd aan en bleef door goed positiespel en goede scores op gelijke hoogte. Het werd een enerverende wedstrijd. Mosquitos won het eerste kwart 24 – 25.

Het tweede kwart bleek later beslissend voor de wedstrijd. De eerste minuten ging de strijd gelijk op, maar tussen de vierde en zevende minuut werd er net even t̩ veel balverlies geleden. Mosquitos nam direct via een paar fastbreaks een voorsprong en trok de wedstrijd naar zich toe. Er kwam een verschil van 12 punten op het scorebord. En toen, toen stond ZZ ineens weer op. Via een time-out herstelde coach Edmar Diebels de balans in het team. De defense werd scherper, er werd zuiniger maar doeltreffender geschoten en Zorg en Zekerheid zat weer in de wedstrijd. Het kwart was voor Mosquitos (18 Р27) maar het verschil (10 puntjes) bij rust was niet desastreus en het spel was (op de korte inzinking na) ruim voldoende.

Het derde kwart begon waar het tweede was geëindigd, in balans. Scores om en om. Mosquitos liep niet verder uit, Zorg en Zekerheid kwam niet dichterbij. Mosquitos speelt vooral inside, speelt 1 tegen 1 in de bucket. Zorg en Zekerheid probeert meer als team te spelen, speelt rond de bucket. Het team zoekt de vrije man en blijft goed schieten. Puur op kracht maken de Amsterdammers toch weer de meeste punten in het kwart (17 – 20) en loopt het verschil op naar 13 punten.

Het vierde kwart speelt Zorg en Zekerheid op z’n best. Brutaal wordt het initiatief genomen. ZZ bepaalt het tempo, “it’s our house”. Het spel wordt sneller. De defense is van gewapend beton en Mosquitos wordt tot balverlies gedwongen. Zorg en Zekerheid komt puntje voor puntje dichterbij. Even stokt de aanval en herstellen de Amsterdammers het verschil. Twee spelers van ZZ krijgen hun vijfde persoonlijke fout. Weer komt ZZ met een antwoord. Er wordt een press over het gehele veld gespeeld. Mosquitos weet zich even geen raad, levert pardoes een paar ballen in en het verschil wordt weer kleiner. Maar, uiteindelijk komt Zorg en Zekerheid tijd te kort. Het verschil is net te groot. De zoemer gaat. Het kwart wordt knap gewonnen (27 – 22), eindstand 87 – 94.

Zorg en Zekerheid U16 heeft een goede beurt gemaakt. Het team speelde sterk, 5 spelers in de dubbele cijfers en weinig turn-overs. Met dit spel gaan er dit seizoen zeker nog een aantal wedstrijden gewonnen worden.

Scores: Boris Crama 27 (8 assists); Ingmar Kok 14 (7 steals); Jasper Warmenhoven 12; Tim Heshusius 11; Dennis Gout 11; Iosto Fodde 6; Ernes Mahmutovic 4; Thomas Kruithof 2.